Superopiskelija Superopiskelija

"Superopiskelija - Tiedettä muistin ja opiskelun optimointiin" on Tampereen teknillisen yliopiston opiskelijan Tommi Valkosen kirjoittama tietokirja, jossa pohditaan miten opiskelusta saa tehokkaampaa.

Tämä kirja on yritykseni jakaa opiskelijoille tärkeitä taitoja saataville opiskelijaa kiinnostavassa muodossa. Tarpeeksi lyhyesti että opiskelija jaksaa sen lukea. Kokonaan empiirisen tutkimuksen tukemana, jotta metodit mahdollisimman varmasti toimisivat jokaiselle. Tavoite on, että oppimisesta saa maksimaalisesti irti minimaalisella panostuksella. (Valkonen 2016, 8-9)

8 lukua tiukkaa tavaraa:

Mestariopiskelija sisältää kahdeksan lukua:

  • Luku 1. Harhaluuloja oppimisesta
  • Luku 2. Muistamisen jalo taito
  • Luku 3. Muistamisesta osaamiseen
  • Luku 4. Miten motivaatio toimii
  • Luku 5. Luentojen hyödyn maksimointi
  • Luku 6. Käytäntö
  • Luku 7. Kielten oppiminen
  • Luku 8. Muisti- ja oppimistemppuja

 

Treenaa superopiskelijaksi:

Superopiskelijavisan avulla voit testata, miten hyvin muistat lukujen 1-5 asiat.

Lukuihin 6.-8. liittyen on alla muutama pohdintatehtävä/harjoitus, joita voit tehdä joko yksin tai kavereiden kanssa. Jälkimmäinen vaihtoehto on lämpimästi suositeltava!

Luku 6. Käytäntö : Laadi Tommin tapaan kuvaus yhden opiskelupäiväsi kulusta. Kirjoita ensin kuvaus siitä, miten toimit. Lisää sen jälkeen Tommin tapaan kursiivilla väleihin pohdintaa siitä, onko toimintasi oppimisen kannalta järkevää vai ei. Jos päädyt siihen, että jossain on parantamisen varaa, mieti myös, miten voisit toimia toisin.

Luku 7. Kielten oppiminen: Millaisia ajatuksia Tommin kokeilu ranskan kielen haltuunotosta viidessä viikossa sinussa herättää? Voisiko jotain johtoajatuksista hyödyntää myös muiden aineiden ja aihepiirien opiskelussa?

Luku 8. Muisti- ja oppimistemppuja: Oletko kokeillut jotain muistitekniikkaa tai muuta "oppimistemppua"? Minkälaisia asioita ja taitoja niiden avulla voi mielestäsi opetella?

Opiskelutaidot ja ajanhallinta Opiskelutaidot ja ajanhallinta

LUT:ssa saat henkilökohtaista apua opintoja ja opiskelua koskevissa asioista mm. koulutusohjelmasi opintojen ohjaajalta tai opintoneuvojalta.

Opintopsykologi

Opintopsykologin vastaanotolla voidaan keskustella esimerkiksi stressistä ja uupumuksesta, ajanhallinnasta ja aikaansaamattomuudesta, motivaatiosta ja opiskelutaidoista, jännittämisestä ja sosiaalisista haasteista sekä mielenterveyden oireista ja kuormittavista elämäntilanteista. Opintopsykologi tukee opiskelukykyä yksilöohjausten ja pienryhmä työskentelyn avulla.

Opintopsykologina toimii Aino Elomäki, aino.elomaki(at)lut.fi.

Alta löydät muutamia linkkejä asioihin perehtymisen ja itseopiskelun tueksi.

 

Tsekkaa myös Unin englanninkielinen sivu liittyen itsetuntemukseen, motivaatioon, opiskelutaitoihin ja ajanhallintaan, jolta löytyy paljon mielenkiintoista videomateriaalia.