Kansainvälinen opiskelijavaihto Kansainvälinen opiskelijavaihto

Lähde opiskelemaan ulkomaille!

Lappeenrannan teknillisen yliopiston opiskelijoilla on erinomaiset mahdollisuudet lähteä opiskelijavaihtoon ulkomaille. Vaihto-opiskelupaikkoja on tarjolla yli 150 yliopistossa tai korkeakoulussa 40:ssa eri maassa.

Uuden Erasmus+ - ohjelman alkaessa lukuvuonna 2014 - 2015 jokaisella opiskelijalla on käytössä 12 Erasmus-vaihtokuukautta kutakin tutkintosykliä kohti. Eli vaikkapa kandivaiheessa voisi tehdä jopa kolme neljän kuukauden vaihtojaksoa, jotka voivat olla opiskelija- tai harjoittelijaliikkuvuutta.

Seuraa Uni-portaaliamme, tänne lisätään tietoa ajankohtaisisa infotapahtumista ja - luennoista. Myös vaihtoyliopistolistaamme päivitetään.

Lähde matkaan, ota pallo haltuun - se kannattaa!

Hakuaika lukuvuoden 2018-2019 vaihtojaksolle on 8.1.-18.2.2018.
Hakuinfo järjestetään keskiviikkona 29.11. klo 13.15-14.45 salissa 2310. Tervetuloa!

____________________________
Jos haet vaihtoon USA:han, Kanadaan tai Uuteen Seelantiin, niin tarvitset hakuvaiheessa virallisen kielitestituloksen.

13.1.2018 LUT järjestää yliopistolla kansainvälisen englannin kielen IELTS-testin.

Voi ilmoittautua testiin alla olevan linkin kautta.  Testin hinta on 250 euroa, ja testin puhutun kielen testin osuus on perjantaina 12.1 ja kuuntelu lauantaina 13.1.2018. 

Halutessasi lisätietoja voit ottaa yhteyttä:
riitta.salminen@lut.fi tai puhelimitse + 358 40 717 2670

https://ielts.britishcouncil.org/v-cc48ee12-05dd-4d6c-9abb-bd26ffcc066c

Kielitaitovaatimukset Kielitaitovaatimukset

Huomioithan ennen vaihtoon hakemista myös vaihtomaan tai -yliopiston mahdolliset kielitaitovaatimukset. Yleensä kielitaitovaatimuksena on riittävä englanninkielen taito, mutta kohteesta riippuen se voi olla myös esimerkiksi espanja tai saksa.

Pääsääntöisesti Euroopan kohteisiin ei vaadita kielitestitodistusta, kun taas USA:aan, Kanadaan tai Uuteen-Seelantiin se vaaditaan aina.

Tarkista mahdolliset maa- tai yliopistokohtaiset kielitestivaatimukset "Vaihtokohteet" alta kyseisen maan / yliopiston kohdalta. Kielitestitodistus pitää toimittaa jo hakuvaiheessa.

Erasmus+ kohteet

Tarkista kielitestivaatimukset "Vaihtokohteet" listalta.

LUT:in kielitestitodistus (Language certificate for Erasmus+ students) vaaditaan joihinkin Erasmus+ kohteisiin.

LUT:in kielitestitodistus perustuu kyseistä kieltä opettavan opettajan haastatteluun (noin 15 min). Kielitaitosi arvioidaan eurooppalaisen viitekehyksen mukaisesti. Voit varata oman aikasi kielenopettajan haastatteluun Anne Makkoselta anne.makkonen@lut.fi.

OLS (Online Linguistic Support) testi tukee kielitaitosi kehittymisen seurantaa. Kaikille Erasmus+ kohteisiin valituille OLS-testi on pakollinen sekä ennen vaihtoon lähtemistä että vaihdosta paluun jälkeen. Jos OLS-testin tulos on eurooppalaisen viitekehyksen mukaisesti B1 tai alle, on opiskelijan osallistuttava verkossa toteutettavaan OLS-kielivalmennukseen. OLS-testi ei ole virallinen kielitesti, eikä se käy kielitodistukseksi vaihtokohteeseen.

Pohjoismaat, Venäjä ja kaukokohteet

Jos olet hakemassa USA:han, Kanadaan tai Uuteen-Seelantiin sinulla on oltava virallinen kielitestitodistus jo hakuvaiheessa, hakuajan päättymiseen mennessä. Kielitestivaatimusten minimirajat näet alta. Tarkista kielitestivaatimukset myös kyseisen yliopiston internet-sivuilta.

Edellä mainittujen kielitestien tulokset ovat voimassa 2 vuotta.

Pohjoismaihin ei pääsääntöisesti vaadita kielitestitodistusta.

Muihin kaukokohteisiin voidaan vaatia LUT-kielitestitodistus. Tarkista kielitestivaatimukset "vaihtokohteet" listasta.

Blogit ja matkaraportit Blogit ja matkaraportit

Erasmus+ Erasmus+

Erasmus+ ohjelma tukee eurooppalaisten korkeakoulujen yhteistyötä ja opiskelijoiden liikkuvuutta. Jos olet hakemassa Erasmus+ kohteeseen, tutustu ohjelmaan tarkemmin.