Kansainvälinen opiskelijavaihto Kansainvälinen opiskelijavaihto

Lähde opiskelemaan ulkomaille!

Lappeenrannan teknillisen yliopiston opiskelijoilla on erinomaiset mahdollisuudet lähteä opiskelijavaihtoon ulkomaille. Vaihto-opiskelupaikkoja on tarjolla yli 150 yliopistossa tai korkeakoulussa 40:ssa eri maassa.

Uuden Erasmus+ - ohjelman alkaessa lukuvuonna 2014 - 2015 jokaisella opiskelijalla on käytössä 12 Erasmus-vaihtokuukautta kutakin tutkintosykliä kohti. Eli vaikkapa kandivaiheessa voisi tehdä jopa kolme neljän kuukauden vaihtojaksoa, jotka voivat olla opiskelija- tai harjoittelijaliikkuvuutta.

Seuraa Uni-portaaliamme, tänne lisätään tietoa ajankohtaisisa infotapahtumista ja - luennoista. Myös vaihtoyliopistolistaamme päivitetään.

Lähde matkaan, ota pallo haltuun - se kannattaa!

Hakuaika lukuvuoden 2018-2019 vaihtojaksolle on 8.1.-18.2.2018. Jälkihaku kevään 2019 paikkoihin järjestetään syyskuussa 2018.
 

____________________________


Jos haet vaihtoon USA:han, Kanadaan tai Uuteen Seelantiin, niin tarvitset hakuvaiheessa virallisen kielitestituloksen.

13.1.2018 LUT:lla järjestettäväksi suunniteltu IELTS-testi on peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Voit hakeutua testiin Helsinkiin: www.ielts.org tai https://www.ets.org/toefl/ibt/register/.

Kielitaitovaatimukset Kielitaitovaatimukset

Huomioithan ennen vaihtoon hakemista myös vaihtomaan tai -yliopiston mahdolliset kielitaitovaatimukset. Yleensä kielitaitovaatimuksena on riittävä englanninkielen taito, mutta kohteesta riippuen se voi olla myös esimerkiksi espanja tai saksa.

Pääsääntöisesti Euroopan kohteisiin ei vaadita kielitestitodistusta, kun taas USA:aan, Kanadaan tai Uuteen-Seelantiin se vaaditaan aina.

Tarkista mahdolliset maa- tai yliopistokohtaiset kielitestivaatimukset "Vaihtokohteet" alta kyseisen maan / yliopiston kohdalta. Kielitestitodistus pitää toimittaa jo hakuvaiheessa. 

Erasmus+ kohteet

Tarkista kielitestivaatimukset "Vaihtokohteet" listalta.

LUT:n kielitestitodistus (Language certificate for Erasmus+ students) vaaditaan joihinkin Erasmus+ kohteisiin.

LUT:in kielitestitodistus perustuu kyseistä kieltä opettavan opettajan haastatteluun (noin 15 min). Kielitaitosi arvioidaan eurooppalaisen viitekehyksen mukaisesti. Seuraavat kielitestipäivät järjestetään keväällä 2018.

OLS (Online Linguistic Support) testi tukee kielitaitosi kehittymisen seurantaa. Kaikille Erasmus+ kohteisiin valituille OLS-testi on pakollinen sekä ennen vaihtoon lähtemistä että vaihdosta paluun jälkeen. Jos OLS-testin tulos on eurooppalaisen viitekehyksen mukaisesti B1 tai alle, on opiskelijan osallistuttava verkossa toteutettavaan OLS-kielivalmennukseen. OLS-testi ei ole virallinen kielitesti, eikä se käy kielitodistukseksi vaihtokohteeseen.

Pohjoismaat, Venäjä ja kaukokohteet

Jos olet hakemassa USA:han, Kanadaan tai Uuteen-Seelantiin sinulla on oltava virallinen kielitestitodistus jo hakuvaiheessa, hakuajan päättymiseen mennessä. Kielitestivaatimusten minimirajat näet alta. Tarkista kielitestivaatimukset myös kyseisen yliopiston internet-sivuilta.

Edellä mainittujen kielitestien tulokset ovat voimassa 2 vuotta.

Pohjoismaihin ei pääsääntöisesti vaadita kielitestitodistusta.

Muihin kaukokohteisiin voidaan vaatia LUT-kielitestitodistus. Tarkista kielitestivaatimukset "vaihtokohteet" listasta.