Kansainvälinen opiskelijavaihto Kansainvälinen opiskelijavaihto

Lähde opiskelemaan ulkomaille!

LUT-yliopiston opiskelijoilla on erinomaiset mahdollisuudet lähteä opiskelijavaihtoon ulkomaille. Vaihto-opiskelupaikkoja on tarjolla yli 150 yliopistossa tai korkeakoulussa 40:ssa eri maassa.

Seuraa Uni-portaaliamme, tänne lisätään tietoa ajankohtaisissa infotapahtumista ja - luennoista. Myös vaihtoyliopistolistaamme päivitetään.

Miksi lähteä opiskelijavaihtoon? Tässä kauppatieteen opiskelija Petteri Rantamäen kokemuksia vaihdon tuomista hienoista kokemuksista ja mahdollisuuksista.

Seuraa meitä Instagramissa unilut_study_abroad ja näet muiden vaihdossa olleiden kokemuksia!

____


Jälkihaku kevään 2021 vaihtokohteisiin järjestetään 14-28.9. Listan vapaista kohdeista löydät täältä.

Linkki hakulomakkeeseen

Haku on kaksivaiheinen:

1) täytä ensin "Online application for a study abroad" -lomake, joka aukeaa hakulinkistä.

2) saat sähköpostiisi vahvistussähköpostin, jossa on linkki, jonka kautta pääset luomaan itsellesi tilin Mobility Online - järjestelmään. Liitteet ladataan tässä vaiheessa.

Jos haet vaihtoon USA:han, Kanadaan tai Uuteen Seelantiin, niin tarvitset hakuvaiheessa virallisen kielitestituloksen.

Kielitaitovaatimukset Kielitaitovaatimukset

Huomioithan ennen vaihtoon hakemista myös vaihtomaan tai -yliopiston mahdolliset kielitaitovaatimukset. Yleensä kielitaitovaatimuksena on riittävä englanninkielen taito, mutta kohteesta riippuen se voi olla myös esimerkiksi espanja tai saksa.

Pääsääntöisesti Euroopan kohteisiin ei vaadita kielitestitodistusta, kun taas USA:aan, Kanadaan tai Uuteen-Seelantiin se vaaditaan aina.

Tarkista mahdolliset maa- tai yliopistokohtaiset kielitestivaatimukset "Vaihtokohteet" alta kyseisen maan / yliopiston kohdalta. Kielitestitodistus pitää toimittaa jo hakuvaiheessa.

Erasmus+ kohteet

Tarkista kunkin partneriyliopiston kielitestivaatimukset "Vaihtokohteet" listalta.

LUT:n kielitestitodistus (Language certificate for Erasmus+ students) vaaditaan joihinkin Erasmus+ kohteisiin.
Mikäli vaihtokohteesi vaatii kielitestin, niin ole yhteydessä Suvi Tiaiseen, suvi.tiainen@lut.fi ajan varaamiseksi.

LUT:in kielitestitodistus perustuu kyseistä kieltä opettavan opettajan haastatteluun (noin 15 min). Kielitaitosi arvioidaan eurooppalaisen viitekehyksen mukaisesti.

OLS (Online Linguistic Support) testi tukee kielitaitosi kehittymisen seurantaa. Kaikille Erasmus+ kohteisiin valituille OLS-testi on pakollinen sekä ennen vaihtoon lähtemistä että vaihdosta paluun jälkeen. Jos OLS-testin tulos on eurooppalaisen viitekehyksen mukaisesti B1 tai alle, on opiskelijan osallistuttava verkossa toteutettavaan OLS-kielivalmennukseen. OLS-testi ei ole virallinen kielitesti, eikä se käy kielitodistukseksi vaihtokohteeseen.

Pohjoismaat, Venäjä ja kaukokohteet

Jos olet hakemassa USA:han, Kanadaan tai Uuteen-Seelantiin sinulla on oltava virallinen kielitestitodistus jo hakuvaiheessa, hakuajan päättymiseen mennessä. Kielitestivaatimusten minimirajat näet alta. Tarkista kielitestivaatimukset myös kyseisen yliopiston internet-sivuilta.

Edellä mainittujen kielitestien tulokset ovat voimassa 2 vuotta.

Pohjoismaihin ei pääsääntöisesti vaadita kielitestitodistusta.

Muihin kaukokohteisiin voidaan vaatia LUT-kielitestitodistus. Tarkista kielitestivaatimukset "vaihtokohteet" listasta.

Erasmus+ Erasmus+

Erasmus+ ohjelma tukee eurooppalaisten korkeakoulujen yhteistyötä ja opiskelijoiden liikkuvuutta. Jos olet hakemassa Erasmus+ kohteeseen, tutustu ohjelmaan tarkemmin.