«Takaisin

LUTin ja LABin Lappeenrannan ja Lahden kampukset suljetaan opiskelijoilta kevätlukukauden loppuun saakka

Koronatiedote 18.3.2021

Kampusten sulku jatkuu kevätlukukauden loppuun saakka LABin ja LUTin Lahden ja Lappeenrannan kampuksilla

Koronaepidemian tilanne molemmilla kampusten toiminta-alueillamme on huonontunut eikä kansallinen tilanne ole rajoitustoimista huolimatta oleellisesti helpottanut. Sairaaloiden kuormitus on huolestuttavalla tasolla. Näyttää siltä, ettei epidemiatilanne Suomessa ja toiminta-alueillamme myöskään ole pian helpottamassa.

Olemme päättäneet, että LABin ja LUTin Lahden ja Lappeenrannan kampusten sulku opiskelijoilta jatkuu pääsiäisestä kevätlukukauden loppuun saakka. Sulku on edelleen tarpeen kontaktien vähentämiseksi ja epidemian pysäyttämiseksi.

Opiskelijoille välttämätön lähiopetus jatkuu nykyjärjestelyin. Koulutuksen vararehtorin luvalla yksittäiset opiskelijat saavat luvan työskennellä kampuksilla yritysyhteistyöprojekteissa tai lopputöiden parissa, jos työskentely edellyttää kampuksella olevia erityislaitteita.

Muilta opiskelijoilta kampukselle kulku on suljettu.

Tenttijärjestelyt ja valmistujaistilaisuudet kevätlukukauden osalta
Kaikki tentit järjestetään 5.4.–30.7. verkossa koulutuksen vararehtorin päätöksellä. Alkusyksyyn järjestetään ylimääräisiä rästitenttejä kampuksille epidemiatilanteen niin salliessa. Näistä tiedotetaan myöhemmin erikseen.

LUT ei järjestä valmistujaistilaisuuksia touko–kesäkuussa. Kesän jälkeen järjestetään ylimääräinen valmistujaistilaisuus epidemiatilanteen niin salliessa.

Exam-tenttitila on toistaiseksi käytössä turvajärjestelyin Lahden ja Lappeenrannan kampuksilla sekä LUT Mikkelin alueyksikössä.

Kampuksilla toteuttava välttämätön lähiopetus jatkuu
Kampusten ulko-ovet pysyvät lukittuna opiskelijoilta kevätlukukauden loppuun saakka. Lähiopetuksena jatkuvat vain nyt jo käynnissä olevat, opintojen etenemisen ja valmistumisen kannalta kriittiset kurssit.

Opettaja noutaa lähiopetuksiin osallistujat ryhmänä erikseen ilmoitettavalta sisäänkäynniltä. Opiskelijoita pyydetään sisään tullessaan käyttämään sähköistä avaintaan ulko-ovessa, jotta jäljittäminen on päivätasolla mahdollista.

Kampusten kesäkauden toiminta
LAB ja LUT eivät ota vastaan palkattomia kansainvälisiä perustutkintotason harjoittelijoita tulevana kesänä.

Opiskelijoiden palkkaaminen kesätöihin on mahdollista, kun heidät perehdytetään kampusten turvatoimiin. Mikäli henkilö tulee Suomen ulkopuolelta, hänen tulee noudattaa 14 päivän varoaikaa.

LAB ja LUT tarjoavat laajan valikoiman verkko-opintoja opiskelijoilleen kesän aikana. Näistä tiedotetaan erikseen. LUT Summer School on peruttu tulevana kesänä.

OKM:ltä erityisavustus opiskelijoiden hyvinvointiin ja ohjaukseen
LUTin, LABin, LTKY:n ja KOEn yhteinen Linjakas ja Liikkuva LUT-korkeakouluyhteisö -hanke sai OKM:ltä 220 000 euroa opiskelijoiden ohjauksen ja hyvinvoinnin kehittämiseen korona-aikana.

Hyvinvointipalveluihin rekrytoidaan hyvinvointiohjaaja, jonka tehtävänä on koordinoida ja viestiä ohjaus-, tuki- ja hyvinvointipalveluista sekä kehittää yhteisöllisyyttä lisääviä toimenpiteitä yhdessä LTKY:n ja KOEn kanssa.