Uusille opiskelijoille Uusille opiskelijoille

Jos olet tullut erillisvalinnassa valituksi suoraan johonkin LUTin suomenkielisistä maisteriohjelmista, olet saanut siitä ilmoituksen sähköpostitse viimeistään tulosten julkaisupäivänä 15.4.2019.

Tästä löydät tarkemmat ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen ja ilmoittautumiseen.

Opintojen aloitus tuo helposti mukanaan informaatioähkyn. Kaikkea uusien opiskelijoiden orientaatiopäivien aikana kerrottua ei kuitenkaan kannata yrittää muistaa ulkoa, sillä tiedot löytyvät myös täältä Unista. Fuksipussiin on koottu juuri opintojen alkuvaiheessa tärkeitä tietoja.

Näin löydät opiskelijanumerosi

Opiskelijanumeron saat aktivoimalla LUT-käyttäjätunnuksesi. Voit aktivoida käyttäjätunnuksesi pankkitunnuksillasi kaksi päivää opiskeluoikeuden alkamisen jälkeen eli 3.8.2019 alkaen. Aktivoithan tunnuksesi mahd. pian, jotta saat opiskelijanumerosi esim. mahd. kesätehtävän tekemiseen. Tästä löydät ohjeet tunnuksen aktivointiin.  

Tunnuksen aktivoinnin jälkeen pääset katsomaan opiskelijanumerosi WebOodista.

Tarvitset opiskelijanumerosi mm. opiskelijakortin tilaukseen ja sen tilaus kannattaa laittaa hyvissä ajoin vireille. Digitaalisena opiskelijakortti (Frank App) on maksullinen ja se toimii virallisena opiskelijatunnisteena kaikkialla Suomessa. Opiskelijakortin voit tilata Frankin sivuilta (www.frank.fi).


 

Lappeenrannan maisteriohjelmien infopäivät Lappeenrannan maisteriohjelmien infopäivät

Konetekniikan JEDI-ohjelman infopäivä on perjantaina 23.8.2019 ja energiatekniikan EnteDI -ohjelman infopäivä on perjantaina 30.8.2019 Lappeenrannassa Skinnarilan kampuksella.

Muiden Lappeenrannassa järjestettävien maisteriohjelmien infopäivät ovat torstaina ja perjantaina 29.8. - 30.8.2019 Lappeenrannassa Skinnarilan kampuksella.

Lisätietoa Lappeenrannan infopäivistä ohjelmista löydät Fuksiviikko-sivulta. Ohjelmat päivitetään sivulle kesän aikana.

Luennot ja muu opetus alkavat  Lappeenrannassa järjestettävissä kokopäiväopiskeluna suoritettavissa maisteriohjelmissa maanantaina 2.9.2019. Muiden maisteriohjelmien opetuksen aloituspäivät ja aikataulut kerrotaan ohjelmien infopäivillä.

Lahden ja Turun maisteriohjelmien infopäivät Lahden ja Turun maisteriohjelmien infopäivät

Turun maisteriohjelmien Kone- ja sähkötekniikan DI-ohjelman MEC & ELEC ja Energiatekniikan EnTeDI-ohjelman infopäivät ja ensimmäinen tapaaminen järjestetään Turussa torstaina ja perjantaina 15. - 16.8.2019 Turun ammattikorkeakoululla, Lemminkäisenkatu 30, 20520 Turku. Infopäivien ohjelmassa (päivitetään kesän aikana) on tarkempi aikataulu.

Lahden maisteriohjelmien Tietojohtaminen ja johtajuuden (TIJO), Tuotantotalouden DI-ohjelman (TUDI), Energiatekniikan EnTeDI-ohjelman Lahti, Yrittäjyyden DI-ohjelman, Circular Economy DI-ohjelman ja Industrial Design Engineering DI-ohjelman orientaatiopäivä ja ensimmäinen tapaaminen on Lahdessa perjantaina 23.8.2019 klo 9.15 alkaen Lahden NiemenCampuksella, Mukkkulankatu 19, 15140 Lahti. Infopäivän suomenkielisten maisteriohjelmien ohjelmassa on tarkempi aikataulu. Englanninkielisten ohjelmien aikataulu on englanninkielisillä sivuilla.

Infopäivien aikana tutustutaan ohjelmaan, sen sisältöihin, yliopiston henkilökuntaan ja toisiin opiskelijoihin. Opintojen sujuvaan alkuun saamiseksi infopäivänä tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) ja ilmoittaudutaan kursseille. Osallistuminen infopäiviin on siis erittäin tärkeää.

Yhteishaussa kandidaattiohjelmiin valituille Yhteishaussa kandidaattiohjelmiin valituille

Jos tulet valituksi korkeakoulujen yhteishaussa 2019 johonkin LUT-yliopiston kandidaattiohjelmista, saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi, kun opiskelupaikkasi on vastaanotettavissa Opintopolku.fi-palvelussa.

Jos saat opiskelupaikan LUTiin kevään 2019 yhteishaussa viimeistään 28.6.2019, opiskelupaikka on vastaanottettava valtakunnallisessa Opintopolku.fi-palvelussa (www.opintopolku.fi) viimeistään 8.7.2019 klo 15.00. Jos saat opiskelupaikan 28.6. jälkeen, ota paikka vastaan em. Opintopolku.fi-palvelussa hyväksymisilmoituksessa annettuun määräaikaan mennessä. Tarkemmat ohjeet löydät kirjeestämme: Ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen ja ilmoittautumiseen (ohjekirje päivitetään 28.6.2019 mennessä).

Kandidaattiohjelmien opinnot alkavat maanantaina 26.8.2019 klo 10.00 uusien opiskelijoiden orientaatiopäivillä Lappeenrannassa Skinnarilan kampuksella. Lisätietoja orientaatiopäivistä löydät Fuksiviikko-sivultamme. Orientaatiopäivien ohjelmat päivitetään kesän aikana.

Lämpimästi tervetuloa aloittamaan opinnot LUTissa!

Neuvoja ja apua Neuvoja ja apua

Opiskelijapalveluiden asiakaspalvelu on avoinna henkilökohtaista käyntiä varten:

  • kesäkuussa ma - to klo 9 - 15 ja pe klo 9 - 14
  • heinäkuussa ma - pe klo 10 - 14 (heinäkuun 2019 aika varmistetaan myöhemmin)
  • elokuusta eteenpäin ma - to klo 9 - 15 ja pe klo 9 - 14

Poikkeuksista asiakaspalveluiden aukioloihin tiedotamme Unin ajankohtaisista-osiossa.

Voit asioida myös puhelimitse (029 446 3987) tai sähköpostitse: opinto@lut.fi. Puhelinnumero on tarkoitettu uusien opiskelijoiden asiointiin ja se on käytössä 1.4. - 30.9.2019.