Uusille opiskelijoille Uusille opiskelijoille

Opintojen aloitus tuo helposti mukanaan informaatioähkyn. Kaikkea uusien opiskelijoiden orientaatiopäivien aikana kerrottua ei kuitenkaan kannata yrittää muistaa ulkoa, sillä tiedot löytyvät myös täältä Unista. Fuksipussiin on koottu juuri opintojen alkuvaiheessa tärkeitä tietoja.

Näin löydät opiskelijanumerosi

Opiskelijanumeron saat aktivoimalla LUT-käyttäjätunnuksesi. Voit aktivoida käyttäjätunnuksesi pankkitunnuksillasi 5.7.2021 alkaen. Aktivoithan tunnuksesi mahd. pian, jotta saat opiskelijanumerosi esim. mahd. kesätehtävän tekemiseen. Tästä löydät ohjeet tunnuksen aktivointiin. 

Tunnuksen aktivoinnin jälkeen pääset katsomaan opiskelijanumerosi SISU opintorekisteristä.

Tarvitset opiskelijanumerosi mm. opiskelijakortin tilaukseen ja sen tilaus kannattaa laittaa hyvissä ajoin vireille. Digitaalisena opiskelijakortti (Frank App) on ilmainen ja se toimii virallisena opiskelijatunnisteena kaikkialla Suomessa. Opiskelijakortin voit tilata Frankin sivuilta (www.frank.fi).

Opiskelija-asuntohakemus LOASille

Jos opiskelet kokopäiväisesti Lappeenrannassa ja tarvitset pitkäaikaista vuokra-asuntoa, tutustu tarjontaan ja hae opiskelija-asuntoa Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiön nettisivuilla loas.fi. Syksyllä ja vuodenvaihteessa hakijoita on paljon. Hakemus kannattaakin jättää heti, kun olet saanut tiedon opiskelupaikastasi. Voit ottaa asunnon vastaan jo kesällä. Lisätietoja loas.fi.

Lyhytaikaiseen majoitukseen voit etsiä hostellia tai hotellia esim. osoitteesta gosaimaa.fi.

YTHS:n tervehdys

LTKY:n nettisivut

Opiskelun ja lukuvuoden aloitus LUT-yliopistossa

Yhteishaussa suomenkielisiin kandidaattiohjelmiin valituille Yhteishaussa suomenkielisiin kandidaattiohjelmiin valituille

Jos tulet valituksi korkeakoulujen yhteishaussa 2021 johonkin LUT-yliopiston kandidaattiohjelmista, saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi, kun opiskelupaikkasi on vastaanotettavissa Opintopolku.fi-palvelussa.

Jos saat opiskelupaikan LUTiin kevään 2021 toisessa yhteishaussa viimeistään 9.7.2021, opiskelupaikka on vastaanottettava valtakunnallisessa Opintopolku.fi-palvelussa (www.opintopolku.fi) viimeistään 16.7.2021 klo 15.00. Jos saat opiskelupaikan 9.7. jälkeen, ota paikka vastaan em. Opintopolku.fi-palvelussa hyväksymisilmoituksessa annettuun määräaikaan mennessä. Tarkemmat ohjeet löydät kirjeestämme: Ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen, ilmoittautumiseen ja opintojen aloittamiseen. 

Suomenkielisten kandidaattiohjelmien opinnot alkavat maanantaina 30.8.2021 klo 10.00 uusien opiskelijoiden orientaatiopäivillä Lappeenrannan kampuksella. Lisätietoja orientaatiopäivistä löydät Kandiopiskelijoiden orientaatio -sivultamme. Orientaatiopäivien ohjelmat päivitetään kesän aikana.

Lämpimästi tervetuloa aloittamaan opinnot LUTissa!

Ympäristötekniikan killan - Pelletin tervehdys uusille opiskelijoille

Energiatekniikan killan - Armatuurin tervehdys uusille opiskelijoille

Tuotantotalouden killan - Kaplaakin tervehdys uusille kandiopiskelijoille ja uusille maisteriopiskelijoille

Kemiantekniikan killan - Ketekin tervehdys uusille opiskelijoille

Kauppatieteiden ainejärjestön - Enklaavin tervehdys uusille opiskelijoille

Sähkötekniikan killan - Sätkyn tervehdys uusille opiskelijoille

Tietotekniikan killan - Clusterin tervehdys uusille opiskelijoille

Suomenkielisiin maisteriohjelmiin valituille Suomenkielisiin maisteriohjelmiin valituille

Jos olet tullut erillisvalinnassa valituksi suoraan johonkin LUTin suomenkielisistä maisteriohjelmista, olet saanut siitä ilmoituksen sähköpostitse viimeistään tulosten julkaisupäivänä 15.4.2021.

Tästä löydät tarkemmat ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen ja ilmoittautumiseen.

Lisätietoja orientaatiopäivistä löydät Maisteriopiskelijoiden orientaatio -sivultamme.
 

Neuvoja ja apua Neuvoja ja apua

Opiskelijapalveluiden asiakaspalvelu on avoinna henkilökohtaista käyntiä varten:

23. - 27.8. klo 12 - 14
30. - 31.8. klo 8.30 - 17.00
1. - 3.9. klo 9 - 14
6.9. alkaen keskiviikosta perjantaihin 10 - 14
 

Muina aikoina olemme tavattavissa sopimuksen mukaan.

Voit asioida  puhelimitse (029 446 3987) tai sähköpostitse: opinto@lut.fi. Puhelinnumero on tarkoitettu uusien opiskelijoiden asiointiin ja se on käytössä 1.4. - 30.9.2021.

Poikkeuksista asiakaspalvelutoimiston aukioloaikoihin tiedotamme opintoportaali Unin ajankohtaista -osiossa.