Uusille opiskelijoille Uusille opiskelijoille

Opintojen aloitus tuo helposti mukanaan informaatioähkyn. Kaikkea uusien opiskelijoiden orientaatiopäivien aikana kerrottua ei kuitenkaan kannata yrittää muistaa ulkoa, sillä tiedot löytyvät myös täältä Unista. Fuksipussiin on koottu juuri opintojen alkuvaiheessa tärkeitä tietoja.

Näin löydät opiskelijanumerosi

Opiskelijanumeron saat aktivoimalla LUT-käyttäjätunnuksesi. Voit aktivoida käyttäjätunnuksesi pankkitunnuksillasi kaksi päivää opiskeluoikeuden alkamisen jälkeen eli 3.8.2018 alkaen. Aktivoithan tunnuksesi mahd. pian, jotta saat opiskelijanumerosi esim. mahd. kesätehtävän tekemiseen. Tästä löydät ohjeet tunnuksen aktivointiin.  

Tunnuksen aktivoinnin jälkeen pääset katsomaan opiskelijanumerosi WebOodista.

Tarvitset opiskelijanumerosi mm. opiskelijakortin tilaukseen ja sen tilaus kannattaa laittaa hyvissä ajoin vireille. Digitaalisena opiskelijakortti (Frank App) on maksullinen ja se toimii virallisena opiskelijatunnisteena kaikkialla Suomessa. Opiskelijakortin voit tilata Frankin sivuilta (www.frank.fi).


 

Yhteishaussa kandidaattiohjelmiin valituille ja Industrial IoT DI-ohjelmaan valituille Yhteishaussa kandidaattiohjelmiin valituille ja Industrial IoT DI-ohjelmaan valituille

Jos tulet valituksi korkeakoulujen yhteishaussa 2018 johonkin Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT:n) kandidaattiohjelmista tai erillishaussa sähkötekniikan IoT DI-ohjelmaan, saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi, kun opiskelupaikkasi on vastaanotettavissa Opintopolku.fi-palvelussa.

Jos saat opiskelupaikan LUT:iin kevään 2018 yhteishaussa viimeistään 28.6.2018, opiskelupaikka on vastaanottettava valtakunnallisessa Opintopolku.fi-palvelussa (www.opintopolku.fi) viimeistään 10.7.2018 klo 15.00. Jos saat opiskelupaikan 28.6. jälkeen, ota paikka vastaan em. Opintopolku.fi-palvelussa hyväksymisilmoituksessa annettuun määräaikaan mennessä. Tarkemmat ohjeet löydät kirjeestämme: Ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen ja ilmoittautumiseen.

Jos saat opiskelupaikan IoT DI-ohjelmaan, opiskelupaikka on vastaanotettava valtakunnallisessa Opintopolku.fi-palvelussa (www.opintopolku.fi) myös viimeistään 10.7.2018 klo 15.00. Tarkemmat ohjeet löydät kirjeestämme: IoT DI-ohjelman ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen ja ilmoittautumiseen.

Kandidaattiohjelmien opinnot alkavat maanantaina 27.8.2018 klo 10.00 uusien opiskelijoiden orientaatiopäivillä. Lisätietoja orientaatiopäivistä löydät Fuksiviikko-sivultamme. IoT DI-ohjelman opinnot alkavat ohjelman ensimmäisenä lähipäivänä torstaina 23.8.2018 klo 10.00 Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Lähipäivän tarkemman aikataulun näet päivän ohjelmasta.

Lämpimästi tervetuloa aloittamaan opinnot LUT:ssa!

Lahden ja Turun maisteriohjelmien orientaatiopäivät Lahden ja Turun maisteriohjelmien orientaatiopäivät

Turun maisteriohjelmien Kone- ja sähkötekniikan DI-ohjelman MEC & ELEC ja Energiatekniikan EnTeDI-ohjelman orientaatiopäivä ja ensimmäinen tapaaminen järjestetään Turussa perjantaina 24.8.2018 klo 9.00 Turun ammattikorkeakoululla, Lemminkäisenkatu 30, 2050 Turku. Orientaatiopäivän ohjelmassa on tarkempi aikataulu.

Lahden maisteriohjelmien Tietojohtaminen ja johtajuuden (TIJO), Tuotantotalouden DI-ohjelman (TUDI), Energiatekniikan EnTeDI-ohjelman ja Circular Economy DI-ohjelman orientaatiopäivä ja ensimmäinen tapaaminen on Lahdessa torstaina 6.9.2018 klo 9.15 Lahden ammattikorkeakoulun Niemen kampuksella, Niemenkatu 73, 15140 Lahti. Orientaatiopäivän ohjelmassa on tarkempi aikataulu. Ohjelman sisältöön saattaa tulla vielä pieni muutoksia ja sitä päivitetään tarvittaessa. Ohjelma päivitetty 28.8. (kampuskierros lisätty ohjelmaan).

Orientaatiopäivän aikana tutustutaan ohjelmaan, sen sisältöihin, yliopiston henkilökuntaan ja toisiin opiskelijoihin. Opintojen sujuvaan alkuun saamiseksi orientaatiopäivänä tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) ja ilmoittaudutaan kursseille. Osallistuminen orientaatiopäivään on siis erittäin tärkeää.

Suoraan maisteriohjelmiin tuleville Suoraan maisteriohjelmiin tuleville

Jos olet tullut erillisvalinnassa valituksi suoraan johonkin LUT:n suomenkielisistä maisteriohjelmista, olet saanut siitä ilmoituksen sähköpostitse viimeistään tulosten julkaisupäivänä 12.4.2018.

Tästä löydät tarkemmat ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen ja ilmoittautumiseen.

Luennot ja muu opetus alkavat Lappeenrannan ohjelmissa maanantaina 3.9.2018. Edellisellä viikolla järjestetään uusien opiskelijoiden orientaatiopäivät Lappeenrannassa. Turussa järjestettävien ohjelmien (EnTeDI ja MEC&ELEC) orientaatiopäivä ja ensimmäinen tapaaminen on perjantaina 24.8. Turussa ja Lahdessa järjestettävien ohjelmien (TUDI, TIJO, EnTeDI ja Circular Economy) orientaatiopäivä ja ensimmäinen tapaaminen torstaina 6.9. Lahdessa. Lisätietoa Lappeenrannan infopäivistä löydät Fuksiviikko-sivulta.

Neuvoja ja apua Neuvoja ja apua

Opiskelijapalveluiden asiakaspalvelu on avoinna henkilökohtaista käyntiä varten:

  • kesäkuussa ma - to klo 9 - 15 ja pe klo 9 - 14
  • heinäkuussa ma - pe klo 10 - 14
  • elokuusta eteenpäin ma - to klo 9 - 15 ja pe klo 9 - 14

Poikkeuksista asiakaspalveluiden aukioloihin tiedotamme Unin ajankohtaisista-osiossa.

Voit asioida myös puhelimitse (029 446 3987) tai sähköpostitse: opinto@lut.fi. Puhelinnumero on tarkoitettu uusien opiskelijoiden asiointiin ja se on käytössä 3.4. - 28.9.2018.