Usein kysyttyä opiskelusta Usein kysyttyä opiskelusta

Kysymyksiä lukuvuosi- ja kurssi-ilmoittautumisasioista

 

Pitääkö maksaa uudelleenkirjautumismaksu lukukausi-ilmoittautumisen yhteydessä?
Mikäli olet ilmoittautumassa varsinaisten ilmoittautumisaikojen ulkopuolella, sinun pitää maksaa uudelleenkirjautumismaksu. Maksua ei kuitenkaan tarvitse maksaa, jos muutat ilmoittautumistasi poissa olevasta läsnä olevaksi. Näet ilmoittautumisesi Sisusta tai voit varmistaa asian opintotoimistosta.

Kun kyseessä on rehtorin myöntämä opinto-oikeuden palautus, uudelleenkirjautumismaksu on maksettava. Samoin tilanteissa, joissa opinto-oikeustesi on ehtinyt päättyä ennen lisäajan anomista/myöntämistä.


Pitääkö opiskelijavaihdon ajaksi ilmoittautua ja miten?
Opiskelijavaihdon ajaksi täytyy tehdä lukuvuosi-ilmoittautuminen. Voit valita ilmoittaudutko läsnä vai poissa olevaksi. Esim. mikäli käyt Suomessa vaihdon aikana ja haluat saada opiskelija-alennusta vaikkapa junamatkoista, sinun täytyy olla ilmoittautunut läsnä olevaksi. HUOM, mikäli opiskelet Koulutusrahaston tuella, on syytä ilmoittautua läsnä olevaksi.

Kurssille jälki-ilmoittautuminen?
Kursseille jälki-ilmoittautumiseen tarvitaan aina lupa kurssin pitäjältä. Tarkista Unin sivulta, onko kurssille ilmoittautumisaikaa jatkettu. Jos on, voit jälki-ilmoittautua itse Sisussa. Samalla Unin sivulla on ohjeet miten toimit ellei ilmoittautumisaikaa ole jatkettu. Huomaa sivulta myös miten kurssin Moodle tulee näissä tapauksissa käyttöösi.

Miksi minulla ei näy kurssi Moodlessa, vaikka kurssi-ilmoittautuminen on Sisussa
Syitä voi olla monia, mutta yleisin on, että kurssin opettaja ei ole avannut sitä Moodlessa näkyville. Odota siis kurssin alkamista. Voi myös olla, että ilmoittautumistasi ei ole vahvistettu, tarkista SISUsta. Tarvittaessa ota yhteyttä studenthelpdesk@lut.fi

Kysymyksiä tentti-ilmoittautumisista ja -kerroista sekä lisätenttikerta-anomuksista
Uni opiskelijaportaalista löytyy tietopaketti kuulusteluihin liittyvistä pelisäännöistä, tutustu!

Voisinko perua tentti-ilmoittautumiseni?
Voit perua tentti-ilmoittautumisesi Sisun kautta vielä kaksi työpäivää ennen tenttipäivää. Tämän jälkeen peruminen on mahdollista vain lääkärin-/terveydenhoitajan sairastodistuksella, joka toimitetaan opintotoimistoon. Sairastodistuksen voit tuoda myös tenttipäivän jälkeen, joten sairaana sitä ei tarvitse lähteä tuomaan.


Tarvitsenko lisätenttikertaluvan?
Sisu laskee kaikki aiemmat tentti-ilmoittautumiset eikä vain tenttikertarajoituksen piiriin kuuluvia. Mikäli olet epävarma tarvitsetko lisätenttikertalupaa vai et, ota yhteyttä opintotoimistoon hyvissä ajoin ennen tenttipäivää. Huomioithan, että myös akvaariotenttien ilmoittautumiset lasketaan mukaan tenttikertoihin eikä kurssin uudelleen suorittaminen anna uusia tenttikertoja. Välikoeilmoittautumiset eivät kuulu tenttikertarajoituksen piiriin.

Arvosanan korottamista saa kokeilla kahdesti. Sen jälkeen pitää olla lisätenttikertalupa. Mikäli sinulla on jo Sisussa kaksi tentti-ilmoittautumista, korotustentti-ilmoittautuminen tehdään opintotoimistosta. Voit tulla käymään, soittaa tai laittaa sähköpostia asian tiimoilta.

En löydä kuulustelua Sisusta, miten voin ilmoittautua?
Suurin osa kuulusteluista löytyy opintokohteen koodilla, mutta joidenkin kuulustelujen kohdalla peruskoodin perässä on merkintä –K. Välikokeiden kohdalla opintokohteen koodin perässä on aina merkintä –V. Kaikki kuulustelut ja välikokeet löytyvät myös kurssin nimellä hakien.

Muuta opintotoimistosta kysyttyä opintoihin liittyvää

Miten hoituvat hyväksiluvut, työharjoitteluraportit ja lisäaika-anomukset?

Kaikki nämä asiat hoituvat opiskelijapalveluissa oman koulutusohjelmasi opintojen ohjaajan kanssa. Tietoa löytyy Uni portaalista koulutusohjelmien opintojen ohjaus sivuilta.

Sisussa ei vieläkään näy arvosanaa kurssista?
Suoritukset kirjataan Sisuun, joko opintotoimistossa opettajan toimittaman suorituslomakkeen perusteella tai opettaja voi kirjata ne itse. Opetuksen ja opiskelun ohjeissa on määritelty minkä ajan kuluessa kuulustelusta opettajan tulee toimittaa tulokset. Opettaja voi halutessaan julkaista tulokset esim. Moodlessa, mutta Sisuun tulokset viedään vasta, kun opintoon on saatu tuloslomake. Voit siis saada arvosanasi tietoon aiemmin kuin se saadaan Sisuun. Jos kuitenkin epäilet, että suorituksesi on jäänyt kirjaamatta Sisuun, ota yhteyttä opintotoimiston opiskelijapalveluihin niin tarkistamme asian.

Onnistuuko kurssisuoritukseni poistaminen Sisusta?
Opintotoimistossa ei poisteta mitään suorituksia Sisusta. Mikäli haluat jättää jonkin suorituksen pois tutkinnostasi, selvitä omalta opintojen ohjaajaltasi voitko tehdä niin.

Miten saan kopion tutkintotodistuksestani?
Todistuskopiot ovat maksullisia ja ne tilataan LUT Shop -verkkokaupasta. Mikäli haluaisit saada englanninkielisen käännöksen alun perin suomenkielisestä todistuksestasi, tällaista palvelua meillä ei valitettavasti ole tarjolla, vaan sinun täytyy kääntyä jonkin kielenkääntäjän puoleen.