Tulostaminen Tulostaminen

LUT-korkeakoulujen tulostusjärjestelmä vaihtuu 1.6.2021. Tämän sivun sisältö on osittain vanhentunut. Tarkista uusimmat tiedot uutisesta.

 

Yliopistolla on käytössä laiteriippumaton Follow-tulostus. Tämä tarkoittaa sitä, että voit tulostaa tai skannata miltä tahansa kampuksella olevalta monitoimilaitteelta ainoastaan näyttämällä laitteen lukijaan järjestelmään liitettyä tunnistetta (esim. lutikkaa).

Tulostusjärjestelmän käyttöä varten sinun tulee liittää järjestelmään kulunvalvonta-avaimesi, eli lutikka, tai esimeriksi sirullinen opiskelijakortti. Lisäksi sinun tulee ostaa tulostussaldoa LUT-käyttäjätunnuksellesi. 

Tulostusjärjestelmässä voit tulostaa, skannata ja kopioida dokumentteja. Myös mobiililaitteelta tulostaminen on mahdollista!  Pystyt kirjautumaan tulostusjärjestelmään myös käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi, mikäli esimerkiksi olet unohtanut tulostusavaimen kotiin. 

Tulostamisessa pääset alkuun, kun

  • Liität järjestelmään kulunvalvonta-avaimesi, eli lutikan, tai muun sirullisen kortin, esimerkiksi sirullisen opiskelijakortin.
  • Ostat tulostussaldoa Aalefin Meidän kioskista yliopiston pääaulasta tai LUTShopista Printshopista: printshop.lut.fi.

Tulostussaldo Tulostussaldo

LUTin opiskelijat voivat ostaa tulostussaldoa käyttäjätunnukselleen Aalefin Meidän kioskista pääaulasta tai yliopiston verkkokaupasta LUTShopista.  Tulostuskiintiötä voi ostaa haluamallaan summalla. Myyntihinta sisältää arvonlisäveroa 24 %, tulostussaldoa kartutetaan oston arvonlisäverottomalla summalla.

Esimerkiksi jos ostat saldoa 10 eurolla, saldosi karttuu todellisuudessa 8,06 eurolla ja erotus 1,94 euroa on arvonlisäveroa. 

Tulostussaldo nollaantuu valmistuessasi, eikä käyttämättä jäänyttä saldoa voida palauttaa. 

Yliopiston tarjoama maksuton tulostuskiintiö on lopetettu 1.1.2016 lähtien.

Tietoturvallinen tulostaminen Tietoturvallinen tulostaminen

Follow-tulostus on tietoturvallista. Tulosteesi tulevat koneesta vasta ja vain silloin, kun itse haluat ja voit katsoa, ettei uteliaita silmiä ole lähistöllä.  Follow-tulostus on myös ekologista. Vahingossa tulostetun dokumentin voi jättää järjestelmään ja se poistuu sieltä itsestään 72 tunnin kuluttua.

Muista aina kirjautua ulos tulostimelta, kun olet tehnyt tarvittavat työt!

Mobiilitulostaminen Mobiilitulostaminen

Mikä? Mobiilitulostaminen tarkoittaa, että voit lähettää tiedoston tai kuvan suoraan älypuhelimeltasi tulostimelle, käyttämällä välissä tietokonetta. Tai voit tulostaa tiedoston suoraan netistä www-osoitteen perusteella.

Tutustu mobiilitulostusmahdollisuuksiin osoitteessa https://mobile.lut.fi Voit esimerkiksi lähettää dokumenttisi sähköpostin liitteenä osoitteeseen print@lut.fi ja voit noutaa tulosteesi miltä tahansa monitoimilaitteelta tai lukijalla varustetulta tulostimelta. Mobiilitulostaminen käyttää Follow-tulostusta ja kuluttaa tulostussaldoasi normaalisti.