Tutkinnot ja tutkimusalat
Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT tarjoaa mahdollisuuden suorittaa seuraavat tekniikan tai kauppatieteiden tieteelliset jatkotutkinnot:
- Tekniikan lisensiaatti (TkL) - Tekniikan tohtori (TkT)
- Kauppatieteiden lisensiaatti (KTL) - Kauppatieteiden tohtori (KTT)
- Filosofian tohtori (FT)
- energiamarkkinat ja aurinkotalous, energiatekniikka, kestävyystutkimus, konetekniikka, sähkötekniikka (Energiajärjestelmien tohtoriohjelma)
- laskennallinen tiede, ohjelmistotuotanto, teknillinen fysiikka, tuotantotalous, vihreä kemiantekniikka (Teknis-luonnontieteellinen tohtoriohjelma)
- kauppatieteet (Liiketalouden ja johtamisen tohtoriohjelma)
Tohtorin tutkinnon laajuus vastaa neljän lukuvuoden ja lisensiaatin tutkinnon laajuus kahden lukuvuoden päätoimista opiskelua. Opintojen (min. 40 op) lisäksi tohtorin tutkinnon suorittamiseksi laaditaan väitöskirja, jota puolustetaan julkisesti väitöstilaisuudessa.
Yliopistolla on myös ns. double doctoral degree- ja yhteisohjaussopimuksia ulkomaisten partneriyliopistojen kanssa.
Yliopiston tavoitteena on valita tutkijanuralle ja muihin vaativiin asiantuntijatehtäviin soveltuvia kyvykkäitä, motivoituneita tohtoriopintoihin sekä tutkimustyöhön sitoutuneita opiskelijoita, joilla on riittäviä tutkimuksellisia valmiuksia.
Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakijan koulutustaustan lisäksi ohjaus- ja/tai rahoitusresurssien saatavuus sekä tarjolla olevan ohjauksellisen asiantuntemuksen soveltuvuus hakijan tutkimusaiheeseen. Katso lisätietoja sivulta Hakumenettely ja ohjaus.
Yhden opiskelupaikan säännös
Säännös koskee sekä yhteishakuja, erillishakuja että yliopistojen jatkotutkintoihin (lisensiaatti, tohtori) johtavien koulutusten hakuja. Hakija voi ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Tutkinnonsuoritusoikeuksia eli paikkoja tutkintoon johtavassa koulutuksessa voi olla useampia, mutta opiskelupaikat pitää ottaa vastaan eri lukukausina. Opiskelijalla voi olla Lappeenrannan-Lahden teknillisessä yliopistossa LUT samanaikaisesti voimassa yksi tekniikan alan ja yksi kauppatieteiden alan tutkinnon opiskeluoikeus.
Tutkimusetiikka ja julkaiseminen
Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT edellyttää kaikilta tutkijoiltaan hyvien tieteellisten käytänteiden noudattamista tutkimus- ja julkaisutoiminnassa. LUT-yliopisto on myös sitoutunut Tutkimuseettisen neuvottelukunnan tutkimuseettisiin ohjeisiin hyvästä tieteellisestä käytännöstä ja sen loukkausten käsittelemisestä.
LUT-yliopiston eettiset toimintaperiaatteet (Code of Conduct) ja hyvä tieteellinen käytäntö
Tutkimuseettisen neuvottelukunnan ohjeet (Hyvä tieteellinen käytäntö ja sen loukkausepäilyjen käsitteleminen Suomessa)
Tutkimuseettinen ennakkoarviointi/lausunto - yhdyshenkilö Viktoria Kompanets, lisätiedot LUTintranet
Tutkimustulosten julkaiseminen
Yliopiston strategian mukaisesti tutkimustulokset tulisi julkaista korkeatasoisissa kansainvälisissä tiedelehdissä, erityisesti painottaen kansallisen julkaisufoorumin luokituksen saaneita tiedelehtiä. Julkaisufoorumi (JUFO) on suomalaisen tiedeyhteisön toteuttama, tutkimuksen laadunarviointia tukeva julkaisukanavien tasoluokitus.
Tutkimuseettisen neuvottelukunnan suositus: Tieteellisten julkaisujen tekijyydestä sopiminen (2018, uudistettu painos 6/2019)
Lisätietoa
Doctoral Studies - englanninkielinen kooste tohtoriopinnoista kiinnostuneille ja opintojaan aloittaville tohtoriopiskelijoille. Painetun version saa tohtorikoulun toimistosta (huone 2318).
Tohtoriopintojen vaiheet (in English) - hakemisesta valmistumiseen
Opintojen rahoitus
Jatko-opintosuunnitelmassa tulee esittää opintojen rahoitussuunnitelma.
Tohtoriopintoja on mahdollista rahoittaa eri tavoin:
- työskentely yliopistossa nuorempana tutkijana, ks. LUT-yliopiston avoimet työpaikat
- eri säätiöiden apurahat , lisätietoa esim.
Aurora-tietokanta
Säätiöt verkossa
Lappeenrannan teknillisen yliopiston tukisäätiö - työskentely yliopiston ulkopuolella, jolloin opiskelu on osa-aikaista
- Suomen Akatemian rahoitus tutkijanuran eri vaiheisiin, ks. lisätietoja Akatemian sivuilta
Lisätietoa myös LUT intranetissa tutkimuspalveluiden sivuilla (rajattu pääsy).