Sisu Sisu

Sisu on uusi, rakenteilla oleva opintojen suunnitteluun, seurantaan ja hallinnointiin tarkoitettu työkalu. Järjestelmä otetaan käyttöön myös Aalto-yliopistossa sekä Helsingin, Tampereen ja Jyväskylän yliopistoissa. 

Sisun löydät UNIn pikalinkeistä tai yläpalkin työkaluista. Sisuun kirjaudutaan omalla LUT-tunnuksella ja salasanalla.

                                            

Puuttuvia tai virheellisiä suorituksia Sisussa

 • Mikäli sinulta puuttuu Sisussa suorituksia tai niissä on virheitä ota yhteys sisuhelp@lut.fi
 • Valmistumassa oleva opiskelija: jos sinulta puuttuu Sisusta suoritettujen kurssien suorituksia tai hyväksilukuja, voit anoa valmistumista ja siinä yhteydessä mainita, että oodista on vielä siirtymättä opintosuoritus x.

Kaikilla syksyllä 2020 opiskelevilla on oltava hops Sisussa  

 • Uudet opiskelijat tekevät hopsin Sisuun ohjatusti orientaatioviikolla.
   
 • Vanhat opiskelijat:
  • Ennen Sisu hopsin tekoa päivitä hopsisi Weboodissa. Huomioi hopsiisi hyväksytyt muutokset, esimerkiksi vaihdossa suoritetet opinnot, kun teet hopsin Sisuun. Huom. Weboodi poistuu käytöstä syksyn 2020 aikana, tarkempi ajankohta tiedotetaan myöhemmin.
  • Kaikki kandidaatti- ja maisteritutkintoa LUTissa opiskelevat tekevät maisteri-/tai DI-tutkinnon hopsin kandidaatin tutkinnon hopsin perään. Ei "irrallista" maisterihopsia.
  • Hopsia luotaessa opetussuunnitelmakaudeksi valitaan opintojen aloitusvuosi. Esim. jos kandiopinnot on aloitettu vuonna 2017 ja tehty vuoden 2017-2018 tutkintorakenteen mukaisesti, valitaan opetussuunnitelman kaudeksi 2017-2018, jos maisteriopinnot tehdään kauden 2019-2020 mukaisesti, vaihdetaan vain maisteriohjelman kausi tuolle kaudelle.
    

Syksystä 2020 alkaen

 • Kaikille opintojaksoille ja tentteihin ilmoittaudutaan 1.8.2020 alkaen Sisussa
 • Ilmoittautuminen opintojaksolle on mahdollista vain, jos opintojakso on opiskelijalla Sisussa ensisijaisessa henkilökohtaisessa opintosuunnitelmassa.
  • Mikäli jatkat opintojasi syksyllä 2020 on tärkeää, että teet henkilökohtaisen opintosuunnitelman Sisuun viimeistään kesän aikana. 
    
 • Syksystä 2020 alkaen kaikki suoritukset tulevat Sisuun ja opiskelija seuraa opintojensa etenemistä Sisussa, toistaiseksi ajan tasalla olevat suoritukset näkyvät Oodista kunnes kaikki suoritukset on saatu siirrettyä Sisuun.
 • Muualla suoritettujen opintojen hyväksiluvut, opiskeluoikeuden lisäajat sekä valmistuminen anotaan Sisussa marraskuusta alkaen.


 Lue lisää Sisusta Intrasta.

Usein kysytyt kysymykset Usein kysytyt kysymykset

UKK-sivulle kerätään usein kysytyt kysymykset vastauksineen. Tutustu huolella myös Sisu-ohjeisiin.

Sisu ohjeita Sisu ohjeita


Opintojaksoille ilmoittautuminen

 
Valmistuminen

 
Hyväksiluvut ja työharjoittelu

 
 HUOM!
Ennen hakemusten tekoa Sisussa lue myös hyväksilukuohjeet ja periaatteet.

 
Lisäaika opiskeluoikeuteen


Kauppatieteiden ohjeita ennen syksyä 2019 aloittaneille kandidaattiopiskelijoille

Sisuun liittyvät tekniset ongelmat ja kysymykset voi lähettää osoitteeseen sisuhelp@lut.fi