Zoom Zoom

Zoom on opettajien käyttämä interaktiivinen videokokousväline, jolla annetaan opetusta verkossa. Opetus tapahtuu kokouksessa, jossa opettaja jakaa esitysmateriaaliaan ja puhuu. Myös opiskelija voi osallistua keskusteluun puhumalla, jakamalla materiaali, kuvayhteydellä tai chatilla.Opettaja on voinut rajoittaa näitä toimintoja. Opiskelijan ei tarvitse kirjautua (eikä käyttäjätiliä) Zoomissa osallistuakseen kokouksiin.

Opettaja jakaa kokouslinkin joko Moodlessa (Zoom-työkalu tai linkki) tai muilla keinoin. Kokouksesta voidaan myös kertoa kokous-ID ja Passcode.

Asenna Zoom-sovellus valmiiksi ennen etäkokousta osoitteessa https://zoom.us/download tai anna sen asentua automaattisesti kokoukseen mentäessä. Selainkäyttö (Chrome / Firefox) on mahdollista, mutta niiden ominaisuuksissa voi olla puutteita (esim Whiteboard-käyttö). Siksi Zoom-sovellus on suositelluin.

Testaa äänijärjestelmä ensimmäisellä kerralla.

Opiskelijan ohje

Echo360 luentovideojärjestelmä Echo360 luentovideojärjestelmä

Echo360 on luentotallennusjärjestelmä, jolla opettaja voi tallentaa ja jakaa videoina kokonaisia luentoja, luentojen osia tai erilaisia opetusvideoita. Videot jaetaan opiskelijoille tyypillisesti Moodlen kautta tai Echon omalla kurssialustalla.

Echo360n kurssialustalle opettaja voi lisätä kaikki luentotallenteet sekä niiden esityskalvot. Opiskelija voi tallennetta katsoessaan tehdä muistiinpanoja, kommentoida niitä tai esittää kysymyksiä.

Echo360 löytyy myös Androidille ja iOS:lle ladattavana sovelluksena, jolloin videoiden katselu älypuhelimella on sujuvampaa.

Kurssialustalle julkaistava tallenne on mahdollista striimata seuraavista saleista: Viipuri-Sali,1314, 1316, 1318, 1325, 1326, 2310, 6323, 6325ML, 7332 ja 7339.

Echo360-videoiden katseluun suositellaan seuraavien selainten uusimmat versiot: Chrome, Firefox ja Edge. IE-selain ei ole tuettu ja Safari-selaimessa on havaittu toimintaongelmia, kun videota yritetään avata Moodlesta. Lue täältä lisää: https://help.echo360.com/hc/en-us/articles/360035408871-Recommended-Browsers

Miksi käytät Echo360a?

  • Voit tarkastaa luennoilla käytyjä asioita kotona jälkikäteen.
  • Voit seurata kokonaisen luennon suoratoistona tai tallenteena, jos et pääse osallistumaan sinne. Näin et jää kurssilla jälkeen muista.
  • Voit katsella kurssiin liittyviä muita videoita ja saada lisätietoa opiskelusi tueksi, mikäli opettaja tällaisia tuottaa.


Echo360 opiskelijan ohje

Webropol -kyselytyökalu Webropol -kyselytyökalu

Webropol-työkalu
 

Yliopistolla on käytössä sähköinen kyselytyökalu Webropol 3.0. LUTin opiskelijat voivat käyttää Webropol-työkalua tiedon keräämiseen opintoihin, esimerkiksi opinnäytetyöhön liittyen. Työkalua voi käyttää myös ylioppilaskunta- ja kiltatoimintaan sekä muuhun opiskelijoiden yhteiseen vapaa-ajantoimintaan liittyen.

Webropol-kyselyitä pääsee luomaan omilla LUT-tunnuksilla osoitteesta webropol.lut.fi . Kyselyä luotaessa on tärkeää, että kyselyt sijoitetaan oikeaan alakansioon, olethan siis tarkka että et tallenna kyselyäsi pääkansioon. Webropol-pääkäyttäjät Riikka Hämäläinen, Michaela Winter ja Annikka Nurkka antavat tarvittaessa tukea Webropolin käyttöön.

Milloin ja miksi käyttää Webropolia?

  • Kun tarvitset kerätä vastauksia esimerkiksi harjoitystyöhön, kandiaatintutkielmaasi, diplomityöhösi tai graduusi.
  • Haluat kerata vastauksia tai mielipiteitä esimerkiksi killan toiminnasta tai tapahtumasta.
  • Sinulla on jokin kysymys, johon haluat vastauksen isolta joukolta vastaajia.

 

Webropol 3.0 -käyttäjän opas
 

Webropol 3.0 ohje killalle

Muita ohjelmia Muita ohjelmia

Ohjeet ohjelmien asentamisesta sekä kaikki saatavilla olevat ohjelmat/lisenssit.


Esimerkkejä ohjelmista:

Microsof Office 365 ProPlus viidelle tietokoneelle ja viidelle mobiililaitteelle.

F-Seucre tietoturvaohjelmisto alkaen 4,99€/vuosi.

SAS-ohjelmisto, MATLAB ja Solidworks lisenssit.

Huom. linkki ohjaa LUTin Intraan. Jotta voit lukea Intraa ja ladata ohjelmia, sinulla tulee olla toimiva LUT-tunnus.