LUT tunnus LUT tunnus

LUT tunnus on henkilökohtainen käyttäjätunnuksesi kaikkiin LUT-korkeakoulujen sähköisiin järjestelmiin opiskeluidesi ajan.  Tunnuksen avulla kirjaudut mm. kurssivarausjärjestelmään, oppimisalusta Moodleen, Office 365+ palveluihin ja käytät kursseilla tarvittavia ohjelmistoja.

Aktivoituasi LUT tunnuksen pääset käyttämään etunimi.sukunimi@student.lut.fi -muotoista sähköpostiosoitettasi.  Lisäksi saat varsinaisen LUT tunnuksen, joka on muotoa a1234.

Jos sinulla on jo LUT tunnus, eli olet esimerkiksi ollut aiemmin Highwayopiskelija, jatkat saman tunnuksen käyttöä opintojesi loppuun saakka.

Tunnuksen aktivointi ja hallinta

LUT tunnus aktivoidaan ja hallitaan id.lut.fi -sivustolla.

LUTin uusien perustutkinto-opiskelijoiden on mahdollista aktivoida LUT-tunnus aikaisintaan 30 päivää ennen opinto-oikeuden alkamista. Uusien opiskelijoiden opiskeluoikeus alkaa uuden lukukauden alkaessa syksyisin 1.8. ja keväisin 2.1. (Syksyllä 2021 LUT-tunnuksen voi aktivoida aikaisintaan 5.7.) Jatko-opiskelijoilla opinto-oikeus alkaa sinä päivänä, kun opiskelijan jatko-opinto-oikeus hyväksytään.

Tunnuksen aktivoimista varten tarvitset suomalaiset verkkopankkitunnukset. Mikäli sinulla ei ole näitä voit noutaa käyttäjätunnuksesi opiskelijoiden IT-tukipisteestä. IT-tukipisteestä noudettuihin tunnuksiin asetetaan ns. generoitu salasana, joka käyttäjän on vaihdettava haluamakseen osoitteessa https://id.lut.fi/ .

Mikäli opiskelijalla ei ole mahdollisuutta käyntiin IT-tukipisteessä eikä hän voi tunnistautua verkkopankkitunnuksilla käyttääkseen id.lut.fi-verkkopalvelua, on hänen otettava yhteyttä IT-tukipisteeseen mieluiten sähköpostilla (studenthelpdesk@lut.fij sopiakseen tunnuksen luovuttamisesta.

On suositeltavaa aktivoida tunnus ennen opintojen ja orientaatioviikon alkua (pl. tohtoriopiskelijat)! Muista myös vaihtaa salalauseesi uuteen vähintää 190 vuorokauden välein.

Valmistuminen

Valmistuminen  Valmistuttuasi opiskeluoikeutesi päättyy ja samalla lakkaavat käyttäjätunnus ja sähköposti.  Huolehdi hyvissä ajoin yksityisen sähköpostiliikenteen ohjaamisesta henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseesi.

Varo kalasteluviestejä! Varo kalasteluviestejä!

Varokaa kalasteluviestejä, eli viestejä joissa pyydetään käyttäjätunnusta ja salasanaa tai kirjautumaan väärennetylle
kirjautumissivustolle. Ylläpito ei koskaan kysy salasanaasi.

Ole erityisen varovainen sähköpostilla tai muissa viestissä saapuneisiin linkkeihin, tarkista aina todellinen osoite tai kirjoita se uudelleen selaimeen. Yliopiston järjestelmiin kirjaudutaan aina https://xxx.lut.fi -osoitteissa.

Vaihda heti salasanasi, jos vastasit kalasteluviestiin!