Learning Support

  LUT Laskennallisen tekniikan yhteystiedot LUT Laskennallisen tekniikan yhteystiedot

  LUT LATE
  PL 20
  53851 Lappeenranta

  Käyntiosoite:
  Yliopistonkatu 34
  53850 Lappeenranta

  Puhelin: 0294 462 111

  Koulutusohjelmasta vastaava
  Matylda Jablonska-Sabuka
  Puhelin: +358 503238865 
  Matylda.Jablonska-Sabuka@lut.fi

  Katso julkaisut tutkimustietokannasta.

  Laskennallisen tekniikan koulutusohjelma Laskennallisen tekniikan koulutusohjelma

  Laskennallinen tekniikka on kansainvälisesti verkottunut ja tutkimuksen alalla vireä yksikkö, joka tuottaa soveltavan tieteen ja laskennallisen teknologian osaajia kehitystehtäviin tuotantoelämän eri alueille. Ydinalueemme ovat tieteellinen laskenta, konenäkö ja hahmontunnistus, soveltava fysiikka ja materiaalitutkimus. Laskennallinen tiede on yksi Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston painopistealueista ja se on mukana Suomen Akatemian huippuyksikköohjelmassa. Tutkimusalueita laskennallisen tekniikan ja fysiikan alalla ovat sovellettu matematiikka, konenäkö ja hahmontunnistus, erinäiset aiheet materiaalitutkimuksen, laskennallisen fysiikan ja optiikan piiristä. Kehitämme algoritmeja datalähtöisiin ongelmiin, teollisuuden, talousanalyysin, kaukokartoituksen ja suuren kokoluokan data-assimilaation sovelluksiin.

  Laskennallisen tekniikan opinnoissa perehdytään tekoälyyn ja koneoppimiseen, suurten tietoaineistojen käsittelyyn, epävarmuuden mallinnukseen, laskennallisiin ja tilastollisiin menetelmiin. Opinnot sisältävät muun muassa mittausten mallintamista ja analysointia, tilastollista päättelyä ja toteuttamaan laskennan tietokoneelle ohjelmoidun algoritmin avulla.

  Tekniikan kandidaatin opintojen jälkeen voit jatkaa suoraan joko Data-Centric Engineering tai Business Analytics -DI-ohjelmaan. Laskennallisessa tekniikassa on myös erillishaussa oleva Technical Physics-DI-ohjelma.

  Lukuvuodesta 2020-2021 alkaen opinto-oppaat löytyvät SISUsta.