Opiskelu kielikeskuksessa Opiskelu kielikeskuksessa

LUT:n ja Saimaan amk:n kielikeskukset yhdistyvät 30.1.2017

Uusi kielikeskus tarjoaa kielikursseja LUT:n ja Saimaan amk:n opiskelijoille. Yhdistymisen myötä LUT:n opiskelijat ilmoittautuvat kursseille eri tavalla kuin aikaisemmin. Ohjeet ilmoittautumiseen ja muuta ajankohtaista tietoa löytyy täältä.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston kielikeskuksessa voit kehittää kieli- ja viestintätaitojasi sekä kansainvälistyä! Kielikeskus tarjoaa eritasoisia opintoja englannin, saksan, ruotsin, venäjän, ranskan, espanjan, suomen ja kiinan kielessä. Näistä voit uutena aloittaa espanjan, ranskan, saksan, venäjän ja kiinan kielen.

Alta löydät linkit opinto-oppaaseen ja lukujärjestykseen sekä muuhun kieliopintoihin liittyvään asiaan. Pääset liikkumaan sivuillamme sivun ylälaidassa olevan "murupolun" kautta.

Katso kielikeskuksen toiminnasta lisää Facebookista ja kielikeskuksen Open Your Mouth-blogista.

Lukuvuoden 2016-2017 opinto-opas löytyy Uni-portaalista

Lukuvuoden 2016-2017 lukujärjestys löytyy Uni-portaalista.

HUOM! Kieli- ja viestintä opintojen suorittaminen kesäkuukausien aikana

Kielikeskuksen opettajat eivät ota vastaan kieliopintojen suorituksia ajalla 16.6.-31.7.2016. Tämä koskee myös kypsyysnäytteiden tarkastamista. Jos suunnittelet valmistumista kesän aikana ja sinulta puuttuu kieliopintoja, ota välittömästi yhteys opettajaan.

Kurssien Teknisk svenska ja Ekonomisvenska e-tentit ovat auki koko kesän. Tenttejä korjataan 15.6. saakka ja tenttien korjaaminen aloitetaan 1.8. Puuttuva suullinen koe on hoidettava 31.5. mennessä tai 1.8. alkaen. Otathan huomioon, että saatat joutua korjaamaan tai täydentämään tenttiäsi.
 

UKK UKK

Miten ilmoittaudun kielikeskuksen kursseille lukuvuonna 2016-2017?

Mene Uni-portaaliin ja valitse Opiskelu > Opinto-oppaat > linkki Weboodiin (https://weboodi.lut.fi/).

Nyt olet Weboodissa, josta pääset vasemman sivuvalikon kautta opinto-oppaaseen (klikkaa Opinto-opas). Valitse Kielikeskuksen kurssit, 2016-2017.

Sivulla on neljä välilehteä: Teksti, Opetus, Tentit ja Opintojaksot. Valitse Opintojaksot, nyt näet kielikeskuksen koko kurssivalikon. Voit lajitella kurssit kielikohtaisesti, kun klikkaat listan yläosasta 'Tunniste' vieressä olevaa nuolta.

Nyt kurssit ovat kielijärjestyksessä kurssikoodeittain. Kun klikkaat kurssin tunnistetta (FV...) pääset lukemaan kurssikuvauksen. Lue tämä aina ensin, ennen kuin ilmoittaudut kurssille. Sen jälkeen voit katsella ryhmiä (kurssikuvaussivun alareunassa tai lukujärjestyksistä Uni-portaalissa.) Jos kurssilla on useita rinnakkaisryhmiä, ilmoittaudu vain yhteen ryhmään, kurssisisällöt ovat samat, vain aikataulu voi olla erilainen (koskee luokkakursseja eli kontaktiopetusta). Epäselvissä tapauksissa, ota yhteyttä kurssin opettajaan.

Mitä kuuluu pakollisiin kieli- ja viestintäopintoihin?

Eri koulutusohjelmien pakolliset kieliopinnot löydät opinto-oppaista. Opinto-oppaat löydät Uni-portaalista.

Mikä on minulle sopivan tasoinen kurssi?

Tutustu hyvin opinto-oppaassa oleviin kurssikuvauksiin. Niissä näkyy kurssin taitotaso (A1-C1). Taitotasojen kuvaukset näet Kielikeskuksen pääsivulta Uni-portaalista, oikealta Linkit-valikosta.

En muistanut ilmoittautua kurssille määräaikaan mennessä. Voinko silti osallistua?

Ilmoittaudu kursseille aina ajoissa ennen periodin alkua. Lue lisää ilmoittautumisesta Uni-portaalista: Opiskelu > Opintojen suunnittelu > Ilmoittautumiset.

Mistä löydän kurssin ajat, luokan, opettajan?

Kurssien aikataulut ja luokan löydät lukujärjestyksestä Ks. Uni-portaali > Opetus > Lukujärjestykset. Uni-portaalista Kielikeskuksen Yhteystiedot-sivulla löydät opettajien yhteystiedot.

Voinko suorittaa kurssin itsenäisesti?

Suurimmalla osalla kielikeskuksen kursseista on itseopiskelumahdollisuus. Asiasta on maininta OpasOodin kurssikuvauksessa.

Voiko kurssille tarvittavan oppikirjan lainata kielikeskuksesta?

Kielikeskus ei lainaa oppikirjoja. Niitä myy Aalefin kirjakauppa.

Mitä on jatkuva arviointi?

Jatkuvaa arviointia käytetään useilla kursseilla suullisen ja kirjallisen kielitaidon arvioinnissa. Se tarkoittaa sitä, että opettaja havainnoi oppimista eli kielitaidon kehittymistä ja tavoitteiden saavuttamista oppituntien aikana. Jatkuvaan arviointiin saattaa kuulua myös itse- ja vertaisarviointia.

Mistä saan kielitodistuksen vaihtoa varten?

Jos tarvitset englannin kielitodistuksen, ota yhteys Kaisa Nikkuun opiskelijapalveluissa (kaisa.nikku(at)lut.fi). Muiden kielten osalta, ota suoraan yhteys ko. kielen opettajaan. Kielitodistus kirjoitetaan LUT:n opiskelijoille joko opintosuoritusten (kurssit, joilla on ollut suullista tuottamista) tai kielikokeen perusteella.

Mistä haen toisessa yliopistossa tai ulkomailla suoritettujen kieliopintojen korvaavuutta?

Toisessa kotimaisessa yliopistossa ja ulkomailla suoritettujen kieliopintojen hyväksiluvusta vastaa opiskelijan oma koulutusohjelma.

Olen valmistumassa, ja minulta puuttuu pakollisista kieliopinnoista vielä yksi piste. Mitä teen?

Kielikeskuksessa ei järjestetä yksityisopetusta. Sinun tulee siis valita kielikeskuksen opinto-oppaasta jokin opintojakso, jonka suorittamalla saat tarvitsemasi pisteet.

Miten voin hyväksilukea tai hakea korvaavuutta muualla suoritetuista kieliopinnoista?

Opetuksen ja opiskelun ohjeiden mukaan muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa yliopistossa tai muussa oppilaitoksessa suoritettujen kieli- ja viestintäopintojen hyväksilukuanomukset osoitetaan koulutusohjelman johtajalle. Kielikeskus päättää vain muualla kuin muodollisessa koulutuksessa hankitun osaamisen hyväksiluvusta kielten osalta. Lisätietoja saa opettajatuutori Kristiina Karjalaiselta.

Yhteystiedot Yhteystiedot

Lappeenrannan teknillinen yliopisto
PL 20
FIN-53851 Lappeenranta

Tel: +358 40 5325184

Henkilökunnan yhteystiedot

Linkit Linkit

Yhteistyö
Saimaan amk
Finelc
(kansallinen yhteistyö)
CercleS
(kansainvälinen yhteistyö)

Itseopiskelu

Taitotasot

Olemme Facebookissa Olemme Facebookissa