Ilmoittautuminen tentteihin ja välikokeisiin Ilmoittautuminen tentteihin ja välikokeisiin

Palaa sivulle

Tentteihin, (myös välikokeisiin ja kielikeskuksen tentteihin) ilmoittaudutaan Sisussa, joko HOPSIN kautta tai MALLIAJOITUSTA hyödyntäen. Sekä tentteihin että välikokeisiin on ilmoittauduttava erikseen. Tenttien ajankohdat löydät kuulustelujärjestyksestä.

 Lukuvuonna 2020 - 2021 ilmoittautumisaika syyslukukauden tentteihin alkaa 1.8.2020 ja kevätlukukauden tentteihin 1.12.2020. Ilmoittautumisaika päättyy aina viikkoa ennen tenttipäivää.  Ilmoittautumisen voi peruuttaa 2 työpäivää ennen tenttiä.

Tenttipäivä Viimeinen ilmoittautumispäivä Viimeinen perumispäivä
Maanantai Tenttiä edeltävän viikon maanantai Tenttiä edeltävän viikon torstai
Tiistai Tenttiä edeltävän viikon tiistai Tenttiä edeltävän viikon perjantai
Keskiviikko Tenttiä edeltävän viikon keskiviikko Tenttiviikon maanantai
Torstai Tenttiä edeltävän viikon torstai Tenttiviikon tiistai
Perjantai Tenttiä edeltävän viikon perjantai Tenttiviikon keskiviikko

 

Huolehdithan siitä, että ilmoittaudut tentteihin em. aikataulun puitteissa. Jos et ilmoittaudu ajoissa, sinulla on mahdollisuus suorittaa tentti, kun se järjestetään kuulustelujärjestyksen mukaisesti seuraavan kerran tai sähköisenä Exam-tenttinä (jos kurssista on sellainen tarjolla) tai maksamalla 40 euron jälki-ilmoittautumismaksu. Maksua ei peritä lukuvuonna 2021-2022.

Opiskelijalla on käytettävissään kolme tenttikertaa kustakin opintojaksosta. Jos et ole läpäissyt tenttiä kolmella yrityskerralla, on sinun anottava opettajalta lisätenttikertaa, katso tarkemmin täältä. Jokainen ilmoittautuminen saman opintojakson tenttiin (samalla opintojaksonumerolla, eli opintojakso ei ole muuttunut) lasketaan tenttikerraksi riippumatta siitä, minä lukuvuonna tenttiin osallistut tai oletko käynyt kurssia uudestaan.

Mikäli olet jo ilmoittautunut tenttiin, mutta et pääsekään osallistumaan, muistathan peruuttaa ilmoittautumisesi Sisuun viimeistään 2 työpäivää ennen tenttiä. Ilmoittautumisen peruminen on erittäin tärkeää, koska ilmoittautuminen katsotaan aina yhdeksi käytetyksi tenttikerraksi! Jos sairastut äkillisesti perumisajan päättymisen jälkeen etkä pääse sen vuoksi tenttiin ja haluat kyseisen tenttikerran uudelleen käyttöösi, toimita opintotoimistoon lääkärin/terveydenhoitajan/sairaanhoitajan todistus. Todistuksen voi toimittaa myös jälkikäteen.
    
Jos et jostain syystä pääse ilmoittautumaan Sisussa, voit ilmoittautumisaikojen puitteissa ilmoittautua suoraan opintotoimiston asiakaspalveluun lähettämällä sähköpostia osoitteeseen opinto@lut.fi. Tarvittaessa voit myös soittaa tai tulla henkilökohtaisesti käymään opintotoimiston asiakaspalvelun aukioloaikoina.

 

Osallistumisoikeus

Oikeus osallistua kuulusteluun on yliopiston läsnä olevaksi ilmoittautuneella opiskelijalla. Jos opiskelija ei ole läpäissyt opintojaksoa kolmella tenttikerralla, hän voi anoa opettajalta lisätenttikertaa.

Opiskelijalla on oikeus osallistua kuulustelujärjestyksen mukaisissa kuulustelutilaisuuksissa vain yhteen kuulusteluun kerrallaan. Erityistapauksissa opiskelijalle voidaan perustelluista syistä antaa mahdollisuus tehdä kaksi tenttiä samalla kerralla. Tämä edellyttää opiskelijan yhteydenottoa opintotoimistoon vähintään viikkoa ennen tenttipäivää. Samana päivänä voi osallistua kaikkiin järjestettäviin kuulustelutilaisuuksiin

Erityisjärjestelyt kuulustelutilaisuuksissa

Mikäli opiskelijalla on dokumentoitu diagnoosi oppimisvaikeudesta tai fyysinen rajoite, se voidaan ottaa huomioon kuulustelujärjestelyissä mahdollisuuksien mukaan. Tämä edellyttää opiskelijan yhteydenottoa opintotoimistoon opinto(at)lut.fi vähintään viikkoa ennen kyseistä tenttiä.

Kielten tentit

Kielten tentteihin ilmoittaudutaan Sisussa.