Ilmoittautuminen lukuvuodelle Ilmoittautuminen lukuvuodelle

Tutkinto-opiskelijan lukuvuosi-ilmoittautuminen

Sinun on joka vuosi ilmoittauduttava kaikkiin voimassa oleviin tutkinto-opiskeluoikeuksiisi läsnä olevaksi tai poissa olevaksi säilyttääksesi opiskeluoikeutesi.

Ainoastaan läsnä olevaksi ilmoittautuneella opiskelijalla on oikeus suorittaa opintoja, saada merkintöjä opintorekisteriin ja valmistua.

Läsnä olevaksi perusopiskelijaksi ilmoittautumisen yhteydessä maksat ylioppilaskunnan jäsenmaksun verkkomaksuna. Jatkotutkinto-opiskelijana sinun ei tarvitse maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksua.

Ilmoittautumisajat

Ilmoittautuminen läsnä tai poissa olevaksi

1.5.–31.8.

Läsnäolon muuttaminen poissaoloksi

Syyslukukauden osalta 31.8. mennessä

Kevätlukukauden osalta 31.12. mennessä

Poissaolon muuttaminen läsnäoloksi Milloin tahansa kuluvan lukuvuoden aikana

 

Läsnäolon voit muuttaa poissaoloksi vain ilmoittautumisaikana.Syyslukukauden läsnäolon voit muuttaa poissaoloksi 31.8. mennessä. Kevätlukukauden läsnäolon voit muuttaa poissaoloksi 31.12. mennessä. Muutoksen voit tehdä OILI-ilmoittautumispalvelussa.

Poissaoloilmoittautumisen voi muuttaa läsnäoloksi milloin tahansa kuluvan lukuvuoden aikana. Muutoksen voit 1.9.–30.4. välisenä aikana tehdä OILI-ilmoittautumispalvelussa.

Muina aikoina ilmoittautumiset ja muutokset ilmoittautumisiin tehdään samalla tavalla kuin myöhässä ilmoittautumiset.

Jos et pysty ilmoittautumaan Oilin kautta, ole yhteydessä opiskelijoiden asiakaspalveluun opinto@lut.fi

Syksyn 2021 opiskelijoiden terveydenhoitomaksun eräpäivä on 30.9. Lue lisää tällä sivulla.

Lue lisää

Ilmoittautuminen opintojaksolle/kurssille Ilmoittautuminen opintojaksolle/kurssille

Ilmoittautuminen syyslukauden kursseille alkaa 1.8.2021 ja kevätlukukauden kursseille 1.12.2021 Sisussa. Ilmoittautumiset päättyvät periodikohtaisesti:

1. periodin kursseille perjantaina 3.9. klo 23.59
2. periodin kursseille maanantaina 25.10. klo 23.59
3. periodin kursseille perjantaina 7.1. klo 23.59
4. periodin kursseille maanantaina 28.2. klo 23.59

Intensiivikursseille ilmoittautuminen päättyy edellisen viikon maanantaina.

Vinkkejä ilmoittautumishaasteisiin


Muista ilmoittautua kursseille ajoissa: jälki-ilmoittautuminen maksaa 10 euroa/kurssi (max 50 euroa/periodi) ja vaatii luvan kurssin opettajalta. Huom. maksua ei peritä lukuvuonna 2021 - 2022.

Jälki-ilmoittautumismaksua ei tarvitse maksaa, mikäli kurssi on täynnä ja joudut siksi ilmoittautumaan vaihtoehtoiselle kurssille, mutta lupa kurssin opettajalta tarvitaan tässäkin tapauksessa.

Kurssi-ilmoittautumiset eivät siirry lukuvuosien välillä, eli kurssille tulee ilmoittautua uudestaan, jos jatkat sen suorittamista toisena lukuvuonna.

Kurssin peruuntuessa tai siirtyessä ilmoittautumiset eivät siirry automaattisesti uudelle kurssille, vaan niille tulee ilmoittautua uudestaan.

Jos kurssi-ilmoittautumisista on kysyttävää, voit olla yhteydessä opinto@lut.fi osoitteeseen.

Ilmoittautuminen tentteihin ja välikokeisiin Ilmoittautuminen tentteihin ja välikokeisiin

Lukuvuoden 2020-2021 tentteihin, (myös välikokeisiin ja kielikeskuksen tentteihin) ilmoittaudutaan Sisussa, joko HOPSIN kautta tai MALLIAJOITUSTA hyödyntäen.  Sekä tentteihin että välikokeisiin on ilmoittauduttava erikseen. Tenttien ajankohdat löytyvät myös  kuulustelujärjestyksestä.

Lukuvuonna 2020 - 2021 ilmoittautumisaika syyslukukauden tentteihin alkaa 1.8.2020 ja kevätlukukauden tentteihin 1.12.2020. Ilmoittautumisaika päättyy aina viikkoa ennen tenttipäivää.  Ilmoittautumisen voi peruuttaa 2 työpäivää ennen tenttiä.

Jälki-ilmoittautuminen tentteihin on mahdollista vain maksamalla 40 euron jälki-ilmoittautumismaksu. Maksua ei peritä lukuvuonna 2021 - 2022.

Lue lisää