LUT Lahti opiskelijapalvelut LUT Lahti opiskelijapalvelut

Lahden kampuksen opiskelijapalvelut toimivat ensisijaisesti sähköisesti. Sähköpostiosoite on opinto@lut.fi

Puhelimitse voit asioida kanssamme asiakaspalvelun aukioloaikojen ulkopuolella, puh. 029 446 3040 ja 029 446 3041.

Opiskelijoiden asiakaspalvelupiste sijaitsee osoitteessa Mukkulankatu 19, A-siiven 1. kerros. Opiskelijapalvelu on avoinna ma-pe klo 10-14.

Neuvomme ja autamme sinua kaikissa opiskeluun liittyvissä käytännön asioissa kuten esim.: 

 • lukuvuosi-ilmoittautuminen yliopistoon
 • opintojaksoille ja tentteihin ilmoittautumiset
 • opiskelutodistukset (opiskelutodistukset ja matka-alennustodistukset)
 • viralliset opintosuoritusotteet
 • opintosuoritusten rekisteröinti
 • opinto-oikeuden palautukset ja uudelleenkirjautuminen
 • opiskelupaikasta luopuminen
 • suosituskirjeet ja mainetodistukset ym. mahd. tarvitsemasi todistukset


Opintosuoritusotteen, opiskelutodistuksen ja Kelan ateriatukikortin voit tilata täältä.

 

Kelan Opintotukipalvelut

Kaikki LUT:n opiskelijoiden opintotukeen liittyvät asiat käsitellään Kelassa. 

Opintojen ohjaus Opintojen ohjaus

Syksyllä 2020 opintojen ohjausta tarjotaan pääsääntöisesti etänä - sähköpostitse, puhelimella, Teamsin tai Zoomin välityksellä. Ole yhteydessä oman ohjelman opintojen ohjaajaan ja sovi aika ohjaukselle.

 • Opintojen ohjaajat auttavat ja opastavat henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan (hops)  sekä aiempien tai muualla suoritettujen opintojen hyväksilukuihin liittyvissä asioissa.
 • Hops tehdään Sisuun, jossa myös ilmoittaudutaan opintojaksoille ja tentteihin. Lue lisää Sisusta.
    

Yksittäisiin opintojaksoihin liittyviin kysymyksiin ( moodle-sivu, suoritustavat, aikataulut yms.) vastaavat opintojaksojen opettajat.

LUT yliopiston Lahden kampuksella toteutettavat maisteriohjelmat ja niihen opintojen ohjaajat: 

Energiatekniikka

Kauppatiede

Konetekniikka

Sähkötekniikka

Tietotekniikka

Tuotantotalous

Ympäristötekniikka

 

Kaikkien Lahden maisteriohjelmien opintojen ohjaajien sijaintipaikka on Lappeenrannan kampuksella.Tapaaminen Lahteen sovittavissa erikseen.

Opiskelijahyvinvointi Opiskelijahyvinvointi

 • Opintopsykologi

  Opintopsykologin vastaanotolla voidaan keskustella esimerkiksi stressistä ja uupumuksesta, ajanhallinnasta ja aikaansaamattomuudesta, motivaatiosta ja opiskelutaidoista, jännittämisestä ja sosiaalisista haasteista sekä mielenterveyden oireista ja kuormittavista elämäntilanteista. Opintopsykologi tukee opiskelukykyä yksilöohjausten ja pienryhmä työskentelyn avulla.

  Lahden kampuksen opintopsykologi on Aino Elomäki, aino.elomaki(at)lut.fi.
   
 • MOVEO

  MOVEO on LUT-yliopiston ja LAB ammattikorkeakoulun yhteinen kampusliikuntapalvelu kaikille korkeakouluopiskelijoille. MOVEO toimii sekä Lappeenrannan että Lahden kampuksella tarjoten kuntosalin, liikuntapalveluita ja elämyksiä.
   
 • YTHS Lahti & korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu

  Opintojesi aikana YTHS on tukenasi hyvinvointiin ja terveyteen liittyvissä asioissa. YTHS huolehtii myös opiskeluyhteisöjen hyvinvoinnista.

  Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle.YTHS:n palveluihin oikeutettuja ovat läsnä olevaksi ilmoittautuneet opiskelijat, jotka suorittavat alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa.
   
 • LTKY

  Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunta, eli LTKY, on perustettu vuonna 1969. Tällä hetkellä jäseniä on hieman yli 5000. Jokaisella yliopistolla on oma oma ylioppilaskuntansa, ja ylioppilaskunnan asema, oikeudet ja velvollisuudet on määritelty laissa. LTKY toimii jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää opiskeluun ja opiskelijan asemaan liittyviä yhteiskunnallisia pyrkimyksiä.
   
 • Kampuspappi Sonja Turunen

  Voit ottaa kampuspappiin yhteyttä, kun haluat jutella luottamuksellisesti elämäsi iloista tai suruista, sinä päätät aiheet! Esimerkiksi, kun aikuisrippikoulu, ristiäiset, häät tai vaikka kodin siunaaminen tulevat ajankohtaisiksi

  Jokaisen omaa vakaumusta kunnioitetaan, sinun ei siis tarvitse kuulua luterilaiseen kirkkoon voidaksesi ottaa yhteyttä. Palvelut ovat maksuttomia kaikille.    

  sonja.turunen@evl.fi, puh. +358 44 719 1203 

Lahden kampus ja kulkuluvat Lahden kampus ja kulkuluvat

Lahden kampus koostuu kahdesta kampusrakennuksesta: Mukkulankatu 19 ja Niemenkatu 73. Kampusrakennuksia yhdistää kampusraitti (n. 400 m), jota pitkin voit siirtyä kävellen tai pyöräillen rakennusten välillä.

Suurin osa opetuksesta järjestetään Mukkulankadulla.

Kampuksen tiloihin on opiskelijoilla pääsy vain kulkuluvalla. Kulkuluvat on tarkoitettu vain LUT yliopiston Lahden kampuksen opiskelijoille.

Mukkulankatu 19

 • Kulkuluvan tilauslomake lukuvuotta 2021-22 varten päivitetään tähän. Uusille Lahdessa aloittaville opiskelijoille lähetetään kulkuluvan hakemisesta erillinen sähköposti heinäkuun loppupuolella.

  
Tilaamalla kulkulupakortin annettuu päivämäärään mennessä varmistat sen, että saat kulkukortin opintojen aloittamiseen liittyvässä orientaatiossa elokuussa. Orientaation jälkeen kortit noudetaan henkilökohtaisesti LAB ammattikorkeakoulun pääaulan infosta, osoitteesta Mukkulankatu 19. 

Niemenkatu 73

Kampuksen turvallisuusohjeet

Pysäköinti kampuksella

Ohjeet kampusalueella pysäköintiin

Ravintolapalvelut Ravintolapalvelut

Pikalinkkejä Unissa Pikalinkkejä Unissa