Kansainvälinen harjoittelu Kansainvälinen harjoittelu

Kiinnostaako työharjoittelu ulkomailla?

Kansainvälisellä harjoittelulla tarkoitetaan opintojen aikana ulkomailla tapahtuvaa opintoihin sisällytettävää työskentelyjaksoa. Harjoittelu ulkomailla opintojen aikana ei ole pakollista, mutta erittäin suositeltavaa. Kansainväliseen harjoitteluun lähteminen on mahdollista missä opintojen vaiheessa tahansa.

Ulkomailla työskentely on loistava tapa kerätä työelämäkokemusta erilaisista kulttuureista ja organisaatioista. Harjoittelun aikana kehität myös kielitaitoa, itseluottamusta ja suvaitsevaisuutta sekä valmiuksia sopeutua uusiin ja erilaisiin tilanteisiin – henkistä pääomaa, jonka arvoa on rahassa vaikea mitata.

Työnantajat arvostavat suuresti ulkomailla hankittua työkokemusta. Kansainvälinen harjoittelukokemus onkin erinomainen lisä ansioluetteloon ja etu työnhaussa!

Tutustu harjoittelussa olleiden harjoittelijatarinoihin!

KV-harjoittelun ABC

 

KV-harjoittelun lomakkeet (avaa Word-lomakkeina)


 

Tutustu näillä sivuilla oleviin kansainvälisen harjoittelun ohjeisiin ja linkkeihin. Jos et löydä vastausta kaikkiin kysymyksiisi ota yhteys internships@lut.fi.

Lähtövalmistelut Lähtövalmistelut

KV-harjoittelujaksoa suunnitellessa ja harjoitteluun lähtiessä on hyvä muistaa tiettyjä tärkeitä asioita, jotta lähtösi ja harjoittelujaksosi toteutuisivat mahdollisimman sujuvasti.


CIMOn harjoitteluohjelmat CIMOn harjoitteluohjelmat

Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO järjestää kv-harjoittelupaikkojen haun sekä keväisin että syksyisin. Organisaatio-ohjelmissa voit hakea ulkomailla sijaitseviin suomalaisorganisaatioihin ja Maaohjelmissa CIMOn yhteistyöorganisaatioihin.

Erasmus+ -apuraha Erasmus+ -apuraha

Eurooppaan suuntautuvat kandi- ja maisterivaiheen työharjoittelut

Startup Life -apuraha Startup Life -apuraha

Harjoittelut San Franciscon ja Silicon Valleyn startup-yrityksissä

LUT Matka-apuraha LUT Matka-apuraha

Ulkomailla tehtävän harjoittelun tai lopputyön matkakustannusten kattamiseen

KV-harjoittelun linkit KV-harjoittelun linkit

KV-harjoittelun linkit tarjoavat sinulle runsaasti sivustoja, joiden kautta voit etsiä harjoittelupaikkoja ympäri maailmaa!

KV-harjoittelukokemuksia KV-harjoittelukokemuksia

Suunnitteletko lähtöä KV-harjoitteluun? Tutustu harjoittelussa olleiden matkakertomuksiin!