Työharjoittelu opetussuunnitelmassa (ente, kote, säte + ymte)
Tekniikan kandidaatin tutkinnoissa työharjoittelu on vähintään 2 ja enintään 8 op:n laajuinen:
- pakollista työharjoittelua 2 op
- valinnaista työharjoittelua max. 6 op.
Tarkemmat tiedot löytyvät opintojaksokuvauksesta BH60A3601 Tekniikan kandidaatin tutkinnon työharjoittelu 2-8 op.
Pakollinen ja valinnainen työharjoittelu anotaan ja harjoitteluraportit laaditaan erikseen pakollisesta ja valinnaisesta osuudesta.Työharjoitteluanomukseen liitetään opintosuoritusote, josta näkyy aikaisemmin hyväksytyn työharjoittelun määrä.
Energiatekniikan, sähkötekniikan ja ympäristötekniikan koulutusohjelmassa työharjoittelun tarkastajana toimii:
puh. 0400 259602, huone 3420
Harri Eskelinen
Ympäristötekniikan tekniikan kandidaatin tutkinto
Tekniikan kandidaatin tutkinto on alempi korkeakoulututkinto, jonka laajuus on 180 opintopistettä. Tutkinnon tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta, joka edellyttää päätoimista opiskelua ja noin 60 opintopisteen suorittamista lukuvuodessa.
Tekniikan kandidaatin tutkinnon osaamistavoitteet on esitelty WebOodin opinto-oppaassa.
Tekniikan kandidaatin tutkinto muodostuu:
- yleisopinnoista
- suuntautumisvaihtoehdon aineopinnoista
- sivuopintokokonaisuudesta
- vapaasti valittavista opinnoista
Yleisopinnot sisältävät matematiikan ja fysiikan opintoja, kieli- ja viestintäopintoja, yleisiä teknistieteellisiä valmiuksia kehittäviä energia-, kone-, sähkö- ja ympäristötekniikan opintoja sekä työharjoittelua.
Kieli- ja viestintäopintoihin sisältyy sekä pakollisia että valinnaisista kieliopintoja. Kieliopintotarjonta löytyy LUTn ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteisen kielikeskuksen sivuilta.
Suuntautumisvaihtoehdon aineopinnot sisältävät oman alan opintoja, jotka antavat pohjan jatkaa tekniikan opintoja diplomi-insinöörin tutkinto-ohjelmassa. Ympäristötekniikan suuntautumisvaihtoehdon aineopinnot koostuvat viiden eri osaamisalueeseen opinnoista; ympäristötekniikka, mittaukset ja analyysit, energia- ja materiaalitaseet, muutoksenhallinta ja projektityöskentely. Kandidaatintyö 10 op ja kandidaatintyön seminaari 2 op sisältyvät suuntautumisvaihtoehdon aineopintoihin.
Sivuopinnoiksi suositellaan valittavaksi energiatekniikan tai energiatalouden, tuotantotalouden tai liiketoimintaosaamisen tai kemian opintoja. Sivuopinnoiksi voidaan hyväksyttää koulutusohjelmasta vastaavan henkilön päätöksellä myös muussa korkeakoulussa suoritettu kokonaisuus, esim. opiskelijavaihdossa suoritetut opinnot. Sivuopintojen laajuus on vähintään 20 op. LUT:n koko sivuopintotarjonta lukuvuodelle 2019-2020 esitellään myös erillisessä sivuopintokokonaisuudet-oppaassa:
https://weboodi.lut.fi - opinto-opas - Lappeenrannan teknillinen yliopisto – Sivuopintokokonaisuudet, 2019-2020.
Tekniikan kandidaatin tutkinnon vapaasti valittaviin opintoihin voi sisällyttää esitiedot huomioiden mitä tahansa LUT:n opintojaksoja, myös toisen sivuopintokokonaisuuden tai kotimaassa tai ulkomailla muussa korkeakoulussa suoritettuja soveltuvia opintoja, Puolustusvoimien johtajakoulutuksen tai pakollisen 2 op:n ylittävää työharjoittelua max. 6 op (BH60A3601 Tekniikan kandidaatin tutkinnon työharjoittelu 2-8 op) (anomuksesta).Opinto-oppaan tutkintorakenteessa on mainittu suositeltavia opintojaksoja vapaasti valittaviin opintoihin.
Tutkinto-ohjelmien rakenteet näet WebOodin opinto-oppaasta:
https://weboodi.lut.fi - opinto-opas - LUT School of Energy Systems – Tekniikan kandidaatti Ympäristötekniikka 2019-2020. Kyseisen oppaan välilehdeltä tutkintorakenteet pääset tutustumaan tutkintoon vaadittaviin opintoihin.
Ennen lukuvuotta 2016-17 opintonsa aloittaneiden tutkintorakenteet ja opintojaksokuvaukset löytyvät Uni-portaalista opinto-oppaista.
Ympäristötekniikan tekniikan kandidaatin tutkinto-ohjelman vastuuhenkilö on tutkijatohtori, TkT Sanni Väisänen.
DI-tutkinto-ohjelmat
Kandidaatin tutkinnon jälkeen opinnot jatkuvat ympäristötekniikan Sustainability Science and Solutions-tutkinto-ohjelmassa. Ympäristötekniikka järjestää Lahden kampuksella englanninkielisen DI-ohjelman Circular Economy, johon on oma erillinen haku.
DI-ohjelmaan siirtyminen
LUT-yliopistossa siirrytään kaksiportaiseen opintojen etenemiseen 1.8.2020.
Kaksiportaisessa opintojen etenemisessä maisteritason kursseille pääsevät kandidaatin tutkinnon suorittaneet opiskelijat. Kandidaatiksi valmistuttuaan opiskelija ilmoittautuu DI-/maisteriohjelmaan ennen maisterivaiheen opintojen aloitusta. Ilmoittautuminen tehdään ennen SISU-järjestelmään siirtymistä kandidaatin tutkinnon anomuslomakkeella (1D-lomake).
Opiskelija voi anoa koulutusohjelmasta vastaavalta oikeutta osallistua maisteritason kursseille ilman kandidaatin tutkintoa, jos hänellä on kandidaatintyö/-tutkielma tehty, kandidaatin tutkinnosta puuttuu kursseja enintään 10 – 12 opintopistettä ja opinnot vastaavat DI-/maisteriohjelman vaatimuksia. Osallistumisoikeutta haetaan "Anomus maisteritason opiskeluoikeudesta" -lomakkeella.
Siirtymäaika
1.8.2017 ja sitä ennen opintonsa aloittaneet opiskelijat siirtyvät kaksiportaisuuteen vuotta myöhemmin eli 1.8.2021. Siirtymäaikana jatkavat opiskelijat pääsevät maisteritason kursseille, jos heillä on suoritettuna kandidaatin tutkinnon opintoja vähintään 160 opintopistettä sisältäen kandidaatintyön/-tutkielman.
Kandidaatin tutkinnon suorittaneet ovat kuitenkin aina etusijalla maisterikursseille pääsemisessä.