«Takaisin

Vinkkejä Sisun ilmoittautumisen haasteisiin

Opintoijaksoille ilmoittautumisista tulee nyt jonkin verran kysymyksiä, tässä vinkkejä eri tilanteisiin:

Sisu ilmoittaa, että ilmoittautumisesi on hylätty, koska opintojakso ei kuulu ensisijaiseen opintosuunnitelmaasi

 • varmista, että opintojakso sisältyy ensisijaiseen suunnitelmaasi
  Ensisijaisen HOPSin voi määritellä oikean laidan kolmen pisteen kautta.
   
 • tarkista, että HOPSissasi on varmasti kauden 2021 – 2022 versio opintojaksosta
   

  Opintojakson version saat vaihdettua uudempaan klikkaamalla opintojakson nimen alla olevaa koodilinkkiä ja vaihtamalla kauden siellä. Ohje löytyy UNIn ohjeista (linkki tässä, kohta 1.3, s. 3). Muista ottaa kausi käyttöön yläreunan sinisen bannerin alta kohdasta Ota käyttöön tämä versio. Jos yläreunaan ei tämän sisältöistä banneria, vaan siinä näkyy jokin muu, sulje tuo toinen banneri oikean reunan rastista. Valitettavasti bannerit voivat tietyissä tilanteissa jäädä päällekkäin.
   
 • jos olet jo ilmoittautunut ja saanut hylätyn ilmoituksen, mene opintokalenteriisi, peru aiempi ilmoittautuminen ja tee se uudelleen HOPSilta liikkeelle lähtien. HUOM! Päivitä näkymä perumisen jälkeen ennen uudelleen ilmoittautumista!
   
 • jos yläreunaan ilmaantuu punainen ”Pääsy kielletty” -banneri, peru aiempi ilmoittautuminen opintokalenterissa ja ilmoittaudu uudelleen, ilmoitus johtuu aiemmasta hylätystä ilmoittautumisesta.


Sisu ilmoittaa, että ilmoittautumisesi on hylätty, koska et kuulu tiettyyn kohderyhmään (esim. tietyn ohjelman/suuntautumisen/syventymisen opiskelija) ja olet kyseisen ohjelman/suuntautumisen/syventymisen opiskelij

 • tarkista, että olet vahvistanut tutkinto-ohjelmasi Sisu-HOPSilla
  Jos tutkinto-ohjelman/suuntautumisen/syventymisen nimen alla näkyy teksti ”Opiskeluoikeus vahvistettava erikseen”, vahvista oikeus ennen ilmoittautumista. Ohje löytyy UNIn ohjeista (linkki tässä, kohta 3.1, s. 9)
   
 • Jos olet ehtinyt ilmoittautua: peru aiempi, hylätty ilmoittautuminen, vahvista oikeus ja ilmoittaudu uudelleen. HUOM! Kohderyhmien päivitys tapahtuu joka päivä klo 17 ja 5 eli tee uusi ilmoittautuminen vasta seuraavan päivityksen jälkeen.