«Takaisin

LUT:n julkaisuarkisto uudessa osoitteessa

LUT:n julkaisuarkisto uudessa osoitteessa

-        lopputöiden tallennusosoite muuttuu

 

LUT:n julkaisuarkiston palvelin vaihtuu ma 18.6.2018. Oleellisin muutos koskee LUT-opiskelijoita, jotka tallentavat itse lopputyönsä tähän arkistoon.

 

Linkki uuteen julkaisuarkistoon: lutpub.lut.fi
Linkki syöttöohjeisiin: libguides.lut.fi/lutpub
Link to instructions: libguides.lut.fi/lutpub-en/

 

LUTPub on ollut tähän asti osa Kansalliskirjaston Doria-julkaisuarkistoa. Siirtyminen oman palvelimen käyttöön edistää paremmin avoimen tieteen periaatteita ja LUT:n tutkimuksen näkyvyyttä. Alustaa voidaan myös joustavammin kehittää LUT:n tarpeisiin sopivaksi. Kokoelmarakenne muuttuu hieman, esimerkiksi diplomityöt ja pro gradut ovat jatkossa samassa kokoelmassa. Rinnakkaistallennusta varten on artikkelien kokoelmat jaettu kahtia: "Tieteelliset julkaisut" ja "Ammatilliset ja yleistajuiset julkaisut". Kokonaan uusi kokoelma on "Opetus- ja esitysmateriaalit" esimerkiksi powerpointtien julkaisemista varten.

 

Muita uudistuksia:

·        Metadataa muokattiin kansallisen suosituksen mukaiseksi, on tarvittaessa helpommin haravoitavissa muihin järjestelmiin

·        Lisenssin valitseminen: jatkossa julkaisija voi tarkemmin määritellä, millä oikeuksilla tallennettua julkaisua voi jatkokäyttää

·        Ulkoasu päivittyy LUT:n ilmeen mukaiseksi

 

Rinnakkaisjulkaiseminen edistämään tutkimuksen tunnettuutta

Uusi instanssi mahdollistaa edelleen rinnakkaistallennuksen. Tutkija voi tehdä artikkelin rinnakkaistallennuksen itse tai pyytää sen palveluna kirjastosta. Rinnakkaisjulkaisemisella saadaan tutkijoidemme työn tulokset mahdollisimman vapaasti tiedemaailman ja muun yhteiskunnan käyttöön ja siteerattaviksi. Open Access -julkaiseminen edistää julkaisujen tunnettuutta ja saavutettavuutta.  Myös yhä useammat tutkimusrahoittajat edellyttävät tutkimustulosten ja -aineistojen avointa saatavuutta.

 

Lisätietoja:

Lappeenrannan tiedekirjasto / Lappeenranta Academic Library

lutpub@lut.fi

kirjasto@lut.fi / library@lut.fi