Learning Support

  LUT School of Engineering Science LUT School of Engineering Science

  Tietotekniikan koulutusohjelma


  LUT-yliopisto
  PL 20
  53851 Lappeenranta

  Käyntiosoite:
  Yliopistonkatu 34
  53850 Lappeenranta

  Puhelin: 0294 462 111

  Koulutusohjelmasta vastaava

  Apulaisprofessori, TkT Jussi Kasurinen

  h. 2518, puh. +358 50 4360 146

  Tietotekniikka Tietotekniikka

  Toteuta tulevaisuutta

  Tietotekniikkaa käytetään lähes kaikkialla. Uudenlaiset ohjelmistot, sovellukset ja palvelut takaavat sen, että tietotekniikan ammattilaisten kysyntä vain kasvaa. Tällä alalla on varma työpaikka.

  Tietotekniikkaa hyödynnetään sekä tavallisen kuluttajan palveluissa, tuotteissa että teollisuudessa. Ohjelmistoina toteutettuja tietotekniikan sovelluksia on tarjolla monenlaisille kohderyhmille ja monenlaisiin käyttökohteisiin. Lähes jokaisella on taskussaan tietokone, joka pystyy vähintään samaan kuin pöydän kokoinen työasema kaksikymmentä vuotta sitten.

  Vain mielikuvitus on rajana ohjelmistojen ja digitaalisten palvelujen toteuttamisessa. Mitä erilaisimmat ennen manuaalisesti tehtävät työn ja vapaa-ajan toiminnot siirtyvät Internetin kanssa vuorovaikutuksessa oleviin henkilökohtaisiin päätelaitteisiin. Tämän kaiken toteuttamiseen tarvitaan yhä suurempi määrä tietotekniikan ammattilaisia.

  Tietotekniikka on Lappeenrannan teknillisen yliopiston opetuksen perusalueita. Opetus perustuu tasokkaaseen tutkimukseen, joka on palkittu niin kotimaisilla kuin ulkomaisillakin areenoilla. Lappeenrannan teknillisen yliopiston tietotekniikan kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkinto-ohjelmat ovat kansainvälisesti akkreditoituja koulutusohjelmia ja niille on myönnetty ASIIN- sekä Euro-Inf -laatuleimat 28.9.2012 sekä 29.6.2018.

  Tarkemmat tiedot akkreditoiduista tutkinto-ohjelmista LUT:n ja akkreditoivien organisaatioiden www-sivuilla: LUT, Eqanie ja ASIIN.