Ilmoittautuminen tentteihin ja välikokeisiin Ilmoittautuminen tentteihin ja välikokeisiin

Palaa sivulle

Kuulusteluihin (eli tentteihin, välikokeisiin ja kielikeskuksen kuulusteluihin) ilmoittaudutaan WebOodilla. Kuulustelut löytyvät WebOodista käyttämällä haussa opetustapahtuman tyyppiä "kuulustelu" tai "välikoe". Kuulusteluja ovat tentit sekä välikokeet ja kuhunkin on ilmoittauduttava erikseen. Tenttien ajankohdat löydät kuulustelujärjestyksestä.

Lukuvuonna 2019 - 2020 ilmoittautumisaika syyslukukauden tentteihin alkaa 1.8.2019 ja kevätlukukauden tentteihin 1.12.2019.Ilmoittautumisaika päättyy aina viikkoa ennen tenttipäivää.  Ilmoittautumisen voi peruuttaa 2 työpäivää ennen tenttiä.

Tenttipäivä Viimeinen ilmoittautumispäivä Viimeinen perumispäivä
Maanantai Tenttiä edeltävän viikon maanantai Tenttiä edeltävän viikon torstai
Tiistai Tenttiä edeltävän viikon tiistai Tenttiä edeltävän viikon perjantai
Keskiviikko Tenttiä edeltävän viikon keskiviikko Tenttiviikon maanantai
Torstai Tenttiä edeltävän viikon torstai Tenttiviikon tiistai
Perjantai Tenttiä edeltävän viikon perjantai Tenttiviikon keskiviikko

 

Huolehdithan siitä, että ilmoittaudut tentteihin em. aikataulun puitteissa. Jos et ilmoittaudu ajoissa, sinulla on mahdollisuus suorittaa tentti, kun se järjestetään kuulustelujärjestyksen mukaisesti seuraavan kerran tai sähköisenä Exam-tenttinä (jos kurssista on sellainen tarjolla) tai maksamalla 40 euron jälki-ilmoittautumismaksu.

Opiskelijalla on käytettävissään kolme tenttikertaa kustakin opintojaksosta. Jos et ole läpäissyt tenttiä kolmella yrityskerralla, on sinun anottava opettajalta lisätenttikertaa, katso tarkemmin täältä. Jokainen ilmoittautuminen saman opintojakson tenttiin (samalla opintojaksonumerolla, eli opintojakso ei ole muuttunut) lasketaan tenttikerraksi riippumatta siitä, minä lukuvuonna tenttiin osallistut tai oletko käynyt kurssia uudestaan.

Mikäli olet jo ilmoittautunut tenttiin, mutta et pääsekään osallistumaan, muistathan peruuttaa ilmoittautumisesi WebOodissa viimeistään 2 työpäivää ennen tenttiä. Ilmoittautumisen peruminen on erittäin tärkeää, koska ilmoittautuminen katsotaan aina yhdeksi käytetyksi tenttikerraksi! Jos sairastut äkillisesti perumisajan päättymisen jälkeen etkä pääse sen vuoksi tenttiin ja haluat kyseisen tenttikerran uudelleen käyttöösi, toimita opintotoimistoon lääkärin/terveydenhoitajan/sairaanhoitajan todistus. Todistuksen voi toimittaa myös jälkikäteen.
    
Jos et jostain syystä pääse ilmoittautumaan WebOodilla, voit ilmoittautumisaikojen puitteissa ilmoittautua suoraan opintotoimiston asiakaspalveluun lähettämällä sähköpostia osoitteeseen opinto@lut.fi. Tarvittaessa voit myös soittaa tai tulla henkilökohtaisesti käymään opintotoimiston asiakaspalvelun aukioloaikoina.

 

Osallistumisoikeus

Oikeus osallistua kuulusteluun on yliopiston läsnä olevaksi ilmoittautuneella opiskelijalla tai opiskelijalla, joka opiskelijavaihdon takia on ilmoittautunut poissa olevaksi. Jos opiskelija ei ole läpäissyt opintojaksoa kolmella tenttikerralla, hän voi anoa opettajalta lisätenttikertaa.

Opiskelijalla on oikeus osallistua kuulustelujärjestyksen mukaisissa kuulustelutilaisuuksissa vain yhteen kuulusteluun kerrallaan. Erityistapauksissa opiskelijalle voidaan perustelluista syistä antaa mahdollisuus tehdä kaksi tenttiä samalla kerralla. Tämä edellyttää opiskelijan yhteydenottoa opintotoimistoon vähintään viikkoa ennen tenttipäivää. Samana päivänä voi osallistua kaikkiin järjestettäviin kuulustelutilaisuuksiin

Erityisjärjestelyt kuulustelutilaisuuksissa

Mikäli opiskelijalla on dokumentoitu diagnoosi oppimisvaikeudesta tai fyysinen rajoite, se voidaan ottaa huomioon kuulustelujärjestelyissä mahdollisuuksien mukaan. Tämä edellyttää opiskelijan yhteydenottoa opintotoimistoon opinto(at)lut.fi vähintään viikkoa ennen kyseistä tenttiä.

Kielten kuulustelut

Kielten ja viestinnän kurssien kuulusteluihin ilmoittautuminen on siirtynyt Saimian kielikeskukselle. Katso lisätietoja Saimian nettisivuilta: http://www.saimia.fi/uusi-kielikeskus