«Takaisin

LUT-korkeakoulujen tulostusjärjestelmä vaihtuu 1.6.2021

Tiistaista 1.6. lähtien lähetä tulosteet tulostusjonoon ("tulostimelle") nimeltä Secure Print
LUT-korkeakoulujen tulostusjärjestelmä on kilpailutettu ja uudeksi toimittajaksi on valittu Canon. Vanhat Ricohin ja Toshiban verkkotulostimet ovat käytössä 31.5.2021 asti, jonka jälkeen ne poistuvat käytöstä. Uudet Canonin laitteet ovat käytettävissä 1.6.2021 alkaen. Mikäli jonkin vanhan tulostimen tilalle ei ole asennettu uutta laitetta vielä 1.6., niin vanhaa laitetta voi käyttää niin pitkään, kunnes uuden laitteen asennus on valmis.

Uusi LUT-korkeakoulujen verkkotulostusjärjestelmä on samankaltainen kuin nykyiset LUTin ja LABin tulostusjärjestelmät. Verkkotulostusjärjestelmässä tulostettavia tiedostoja ei lähetetä suoraan tietylle tulostimelle, vaan ne lähetetään tulostinpalvelimelle tulostusjonoon, minkä jälkeen ne voi käydä tulostamassa haluamallaan tulostinlaitteelta.

Uusi tulostusjono lisätään LUT-korkeakoulujen Windows-tietokoneille automaattisesti 31.5.2021.

 

Ketä muutos koskee?
Muutos koskee kaikkia LABin ja LUTin opiskelijoita ja henkilökuntaa Lappeenrannan ja Lahden kampuksilla sekä Mikkelin alueyksikössä. Kouvolan alueyksikköä muutos ei koske.

 

Mikä muuttuu?
Kesäkuun alussa käyttöön tulee uudet Canonin laitteet (pienempiä verkkotulostimia sekä isompia monitoimitulostimia, joilla voi tulostaa, kopioida ja skannata). Käyttöön tulee uusi tulostusjono, johon tulostustyöt lähetetään ja ne säilyvät jonossa 72 tuntia. Myös mobiilitulostus muuttuu ja jatkossa kaikki mobiilitulostus hoituu yhden yhteisen sähköpostiosoitteen kautta. Uudessa järjestelmässä tulostustyön asetuksia voi muokata aiempaa enemmän vielä tulostimella ennen varsinaista tulostusta.

Kesäkuusta alkaen LUT-korkeakouluissa on käytössä vain yksi yhteinen tulostusjärjestelmä. Opiskelijoiden tulosteiden hinnoittelusta tulee yhtenäinen molemmilla kampuksilla ja molemmissa korkeakouluissa.

 

Mikä ei muutu?
Jatkossakin LUT-korkeakouluissa on käytössä monitoimitulostimia, joilla voi tulostaa, kopioida ja skannata. Tulostettavia tiedostoja voi lähettää edelleen tulostinpalvelimelle sähköpostin liitetiedostona mobiilitulostusta hyödyntäen. Opiskelijoiden tulosteet ovat edelleen maksullisia.

Tulostimille voi kirjautua edelleen LUT-tunnuksella, kulkuavaimella/lutikalla tai jollain muulla sirullisella kortilla/esineellä (esim. bussikortti).

 

Kirjautuminen tulostimelle
Tulostimille voit kirjautua LUT-tunnuksella (vain käyttäjätunnuksella, sähköpostiosoite kirjautumistunnuksena ei toimi). Kirjautumista helpottamaan voit rekisteröidä tulostusjärjestelmään kulunvalvonta-avaimesi/-korttisi tai jonkin muun sirullisen kortin/esineen, jolloin voit kirjautua tulostimille helposti näyttämällä tulostimen lukijassa ko. esinettä. Jos avainta/esinettä ei ole vielä rekisteröity tulostusjärjestelmään, voit rekisteröidä sen ensimmäisen kirjautumiskerran yhteydessä.

 

Tulostusjono Secure Print
Lähetä tiedostosi tulostusjonoon (=”tulostimelle") nimeltä Secure Print (\\rps.win.lut.fi\SecurePrint). Tiedostot säilyvät tulostuspalvelimella 72 tuntia odottamassa, että tulostat ne valitsemaltasi tulostimelta. LUT-korkeakouluilla on yhteinen tulostusjono. Voit lähettää tiedoston tulostinpalvelimelle (=laittaa tiedoston tulostumaan normaalisti) vaikka Lahdessa perjantai-iltapäivällä ja tulostaa sen vaikka Lappeenrannan kampuksella vasta ennen luentoa maanantaiaamuna.

 

Mobiilitulostus (print@lut.fi)
Jos haluat käyttää mobiilitulostusta, lähetä tiedostosi sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen print@lut.fi . Sen jälkeen voit käydä tulostamassa tiedostosi haluamaltasi tulostimelta. Mobiilitulostus toimii vain LUTin ja LABin sähköpostiosoitteista (eli esim. gmailin osoitteesta lähetetty tiedosto ei tule perille). Tulostettavia tiedostoja sisältävän sähköpostiviestin koko on oltava alle 50 MB.

 

Opiskelijoiden tulostuskiintiö
Opiskelijoiden tulosteet ovat maksullisia. Vanhan järjestelmän tulostuskiintiö siirtyy uuteen järjestelmään. Tulostuskiintiön voi tarkistaa osoitteesta https://uniflow.lut.fi/mom .

 

Opiskelijoiden tulostushinnasto LUT-korkeakouluissa 1.6.2021 alkaen
1-puolinen mustavalkosivu 0,04 €
2-puolinen mustavalkosivu 0,08 €
1-puolinen värisivu 0,08 €
2-puolinen mustavalkosivu 0,16 €

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %.

A4- ja A3-kokoisten tulosteiden hinnat ovat samat. Jos sivulla on yksikin piste väriä, niin sivu hinnoitellaan värisivuksi. Tulostustyön hinta näkyy monitoimitulostimilla ennen tulostusta. Jos muokkaat tulostusasetuksia monitoimitulostimella ennen tulostusta, päivittyy monitoimilaitteella näkyvä tulostustyön hinta uusien asetusten mukaiseksi.

Kesäkuusta alkaen LUT-korkeakoulujen opiskelijoiden tulosteiden hinnoittelusta tulee yhtenäinen molemmilla kampuksilla ja molemmissa korkeakouluissa. Käyttöön otetaan vanhoista hinnastoista edullisin eli LABin Lahden kampuksen A4-tulostushinnasto. Vanhassa LABin Lappeenrannan kampuksen ja LUTin järjestelmässä hinnaston hinnat olivat verottomia ja tulostuskiintiön ostamisen yhteydessä hintaan lisättiin vero ja myös monitoimilaiteilla ja tietokoneilla tulostuskiintiö ja tulosteiden hinnat näkyivät verottomina. Nyt kaikki hinnat sisältävät jo veron.

 

Opiskelijoiden tulostuskiintiön ostaminen
Uuden tulostusjärjestelmän verkkokauppa ei ole valitettavasti vielä valmis kesäkuun alussa. Toistaiseksi LUTin ja LABin opiskelijat voivat ostaa tulostuskiintiötä vain vanhasta LUTShop-verkkokaupasta (https://lutshop.lut.fi/). Kun olet ostanut tulostuskiintiötä, lähetä verkkokaupasta saamasi kuitti Opiskelijoiden IT-tukipalveluihin osoitteeseen studenthelpdesk@lut.fi ja pyydä, että ostamasi kiintiö lisätään LUT-tunnuksellesi.

 

Lisätietoja ja -ohjeita tulostamisesta päivitetään LUTin Intran tulostusohjesivulle. Myöhemmin kesällä myös Unin tulostussivu päivitetään. Myös tätä tiedotetta täydennetään kesäkuun aikana.

 

(Julkaistu 1.6.2021 /JI. Päivitetty 16.6.2021 /JI.)

Ilmoitukset