Eduroam-verkkoyhteys Eduroam-verkkoyhteys

Kampuksella on langaton Eduroam-verkkoyhteys. Eduroamiin kirjaudutaan omalla LUT sähköpostiosoitteella ja salasanalla. Voit yhdistää verkkoon tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen.

Käytä aina ensisijaisesti Eduroamia, kun tarvitset verkkoyhteyden.  Eduroam on langattomista yhteyksistä turvallisin ja tieto liikkuu siellä salattuna.

Eduroam toimii maailmanlaajuisesti kaikissa Eduroamorganisaatioissa.  Pääset siis käyttämään verkkoa LUT tunnuksillasi muilla kampuksilla Suomessa ja ulkomailla.

Lataa Eduroam CAT ohjelma

CAT-installer on asennusavustaja, jonka voit ladata omalle tietokoneelle täältä tai ladata puhelimen sovelluskaupasta (Android - Google Play Store, Apple - App Store) Eduroam CAT -sovelluksen. Asennusavustajan lataaminen on suositeltavaa, sillä se tekee oikeat organisaatiokohtaiset verkkoasetukset automaattisesti. Lisäksi voit olla varma, että käytät aitoa Eduroam verkkoa, etkä esimerkiksi verkkoa joka on vain nimetty Eduroamiksi. Asennusavustajan lataaminen lisää siis sinun turvaasi verkossa.

https://cat.eduroam.org

Kun vaihdat salasanasi, sinun tulee kirjautua Eduroamiin uudelleen. Suositeltavaa on myös ladata Eduroam CAT asennusavustaja uudelleen, jotta saat uusimmat päivitykset ja viimeisimmän version käyttöösi.

Verkon tunnus ja salasana Verkon tunnus ja salasana

Käyttäjätunnus

LUT sähköpostiosoite
(n.n@student.lut.fi)

Salasana

LUT tunnuksesi salasana

Kun vaihdat salasanasi, sinun tulee kirjautua Eduroamiin uudelleen.

Jos sinulla on ongelmia Eduroamiin kirjautumisessa, unohda verkko ja kirjaudu sitten verkkoon uudelleen.

CAT installerin asennus CAT installerin asennus