Bring Your Own Device Bring Your Own Device

Bring Your Own Device eli BYOD tarkoittaa oman kannettavan tietokoneen käyttöä yhtenä opiskeluvälineenä.  LUT-yliopisto suosittelee vahvasti, että opiskelijalla on opiskelukäyttöön soveltuva tietokone käytössä.

Opintojen menestyksekäs ja sujuva suorittaminen edellyttää oman tietokoneen käyttöä osana opiskelua.  Tietokonetta voidaan käyttää myös luentojen, harjoitusten ja muiden lähiopetuskertojen aikana.  Mobiililaitteen käytöstä on apua, mutta sillä ei pysty riittävän hyvin käyttämään kaikkia opiskelun vaatimia ohjelmia.

Wi-Fi kampuksella

Kampuksilla on käytössä langaton Eduroam -verkko, johon voit liittyä LUT-tunnuksilla.  Verkkoon voit liittyä kaikkialla, missä se on käytössä, toisella kampuksella, paikkakunnalla tai ulkomailla.

Asennettavat ohjelmat opiskelujen tueksi

LUT tarjoaa sinulle Microsoft Office 365 Pro paketin, jonka voit ladata omalle koneelle.  Lisäksi voit käyttää useiden ohjelmistojen ns. opiskelijaversiota maksutta. Kattavan listauksen omille koneille asennettavista ohjelmista löydät täältä.

Kampukselta löytyy myös useita mikroluokkia (tietokoneluokkia), joissa raskaampia ohjelmia on valmiiksi asennettuna.  Näissä voit opiskella myös pöytätietokonetta käyttäen. 

LUT VDI portaalin kautta pääset käyttämään monia ohjelmistoja myös kampuksen ulkopuolelta, kuten kotoa.

Tietokonetilaus Tietokonetilaus

Tilaa opiskelukäyttöön soveltuva kannettava tietokone kampanjahintaan!

Lisätietoa opiskelijatietokonekampanjasta ja kannettavasta tietokoneesta.

LUT yliopisto ja yliopiston tietohallinto ei osallistu millään tavalla itse koneen ostoon, mahdollisiin takuuhuoltoihin yms. asioihin vaan kaikki asiointi koneen elinkaaren aikana tapahtuu suoraan sopimustoimittajiemme Dustinin ja HP:n kanssa.